У Полтаві діти, чиї батьки загинули на війні, отримають новорічні подарунки

У Полтаві діти, чиї батьки загинули на війні, отримають новорічні подарунки

У Полтаві діти, чиї батьки загинули на війні, отримають новорічні подарунки
. Суспільне Полтава

У Полтаві збирають подарунки для дітей, чиї батьки загинули під час війни на Донбасі. Роблять це напередодні новорічних свят в обласній бібліотеці. За словами організаторки акції Людмили Власенко, подарунки приносять полтавці.

Фарби, конструктор, іграшковий посуд та цукерки. Усе це для полтавських дітей, чиї батьки загинули на війні, зібрали в обласній бібліотеці. Книгу для них принесла і Тетяна Волошка.

Подарунки для дітей
Подарунки для дітей. Суспільне Полтава

"Я намагаюся принести не абищо, а щоб дитині сподобався цей подарунок. Підходжу до цього дуже відповідально. Це може бути конструктор, якась іграшка, лялька, а як бібліотекарка я люблю дарувати книжки", - каже учасниця акції Тетяна Волошка.

Цьогоріч акцію «Подаруй дитині усмішку» в бібліотеці організували на початку грудня, а триватиме вона ще щонайменше два тижні.

Тетяна Волошка, учасниця акції
Тетяна Волошка, учасниця акції. Суспільне Полтава

"На новорічні свята діти чекають дива. І знаючи, що у Полтаві є родини, у яких загинули батьки в АТО, на війні, ми вирішили шість років тому проводити таку акцію. Вона передбачає збір книг, канцелярського приладдя, солодощів для полтавських дітей", - говорить організаторка акції Людмила Власенко.

Дитячі книжки
Дитячі книжки. Суспільне Полтава

Подарунки готують для дітей від 2 до 11 років із 20 сімей Полтави. Зібране розділять порівну між усіма, каже Людмила Власенко.

"Обов’язково книга. Тому що ми бібліотекарі, ми любимо книги і ми знаємо, як багато вони дають для освіти, читання, і привчаємо діток читати. Обов’язково розвиваючі ігри, конструктори. Тобто, ми враховуємо вік дитини і щоб ці подарунки були більш-менш однакові", каже організаторка акції Людмила Власенко.

А роздаватимуть подарунки наприкінці грудня. За час дії акції іграшки, солодощі та канцелярію отримали більше сотні дітей.

На початок