Учасники НМТ з Полтавщини отримають запрошення на тестування

Учасники НМТ з Полтавщини отримають запрошення на тестування

НМТ: що треба знати жителям Полтавщини про запрошення на тестування
Школяр на Полтавщині під час реєстрації для участі у НМТ, квітень 2023. Суспільне Полтава

Людям, які зареєструвалися на складання національного мультипредметного тесту на Полтавщині та в інших регіонах України, надійдуть запрошення. Цей документ треба буде роздрукувати і принести у пункт тестування.

Як повідомили на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти, на персональних сторінках зареєстрованих учасників запрошення будуть доступні із 8 травня. У них будуть вказані дата, місце та час проведення НМТ. Ці дані учасникам рекомендують не розголошувати задля безпеки.

Так само не будуть поширювати цю інформацію і представники регіональних центрів оцінювання якості освіти, повідомив 7 травня під час брифінгу у Полтаві директор Харківського РЦОЯО Олександр Сидоренко. Для тестування на Полтавщині 2024-го зареєстрували понад 11 тисяч людей, це на понад 5% більше, ніж 2023-го.

Що таке НМТ

За словами директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка, національний мультипредметний тест — це альтернативний спосіб оцінювання випускників. Його запровадили замість зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до вишів через воєнний стан в Україні.

Національний мультипредметний тест включає три предмети: обов’язкові – українська мова та математика, а також один на вибір ― це історія України, біологія, фізика, хімія чи одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська).

Коли буде НМТ 2024-го року

2024-го року основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня. Результати оцінювання учасників розмістять на персональних сторінках будуть опубліковані до 2 липня 2024-го року.

Для тих, хто через поважні причини не зможе пройти тестування під час основної сесії, передбачена додаткова ― з 11 до 19 липня. Її результати стануть відомі до 26 липня.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok

На початок