У Херсоні з різдвяною програмою виступив Національний хор ім. Г. Верьовки

У Херсоні з різдвяною програмою виступив Національний хор ім. Г. Верьовки

У Херсоні з різдвяною програмою виступив Національний хор ім. Г. Верьовки
. UA: Херсон

55 виконавців Національного академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки виступили в Херсоні з Різдвяною програмою.

До Херсона на гастролі приїхав неповний склад хору, -пояснив директор колективу Зиновій Коринець. Хор працює без диригента на сцені, адже дійство – театралізоване, -говорить чоловік:

"П’ятиденний тур у нас з колядою "Різдво іде по світу". Чому така назва? Ідея Різдва в Україні вже давно почалась. Традиційно у нас так іде: Різдво починається, Україна велика, багатонаціональна. У нас будуть присутні багато творчих моментів наших сусідів християн: це поляки, румуни. слова. угорці, молдавани. Різні колядки."

До Херсону приїхало 26 людей хорової групи, 13 оркестрантів і 16 танцюристів балету національного хору. Серед них тенор Олег Пилип:

"Кожна композиція несе певні емоції. І кожного разу по-своєму чіпляє, і нас як виконавців у першу чергу. У нас програмі різні, і в кожній програмі є щось таке , що чіпляє. І стараємось працювати так, щоб чіпляло і глядачів."

"Дізналися буквально наприкінці 2019-го року. дуже хотілося, щоб хор приїхав і усі сили ми кинули на це. Безкоштовно, благодійно, запрошували сім’ї атомників, нацгвардію, прикордонників. Також запросили багатодітні сім’ї,. а шанувальники хору Верьовки і студенти придбали квитки за зовсім маленьку ціну," - розказала директорка Херсонського обласного палацу молоді та студентів Олена Звягіна.

Тетяна Шпатковська прийшла на концерт разом з онуком Глібом:

"Привела свого онука, щоб він теж розвіявся побачив українську пісню і українські традиції. Мій онучок не чує. Але ми ходимо і відвідуємо такі заходи."

"Нас запросили подивитися хор Верьовки. Взяла своїх внуків, привчаю до прекрасного," - говорить Людмила Піддубняк, яка прийшла на концерт.

"Я прийшов сюди зі своїм колективом на концерт Верьовки. Подивитися як на майстер-клас хорового співу та на хореографію. У нас колектив "Радість". Ми з Комишан. Займаємось народними танцями," - розказав Ростислав Новіков.

Оксана Хлєбус, Владислав Купрєєв

На початок