Офіс президента анонсував нараду щодо запровадження локдауну

Офіс президента анонсував нараду щодо запровадження локдауну

Офіс президента анонсував нараду щодо запровадження локдауну
. Сайт президента

Офіс президента оголосив про проведення 30 листопада наради, на якій оцінюватимуть необхідність запровадження локдауну на території України через поширення COVID-19.

Як повідомляється на сайті ОПУ, участь у нараді візьмуть члени уряду та Ради національної безпеки і оборони.

"Представники Кабінету міністрів, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зокрема Міністерства охорони здоров'я, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства внутрішніх справ, а також Ради національної безпеки і оборони, зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли", – йдеться у повідомленні.

Раніше під час селекторної наради президент Володимир Зеленський зазначив, що керівництво держави намагається оцінити навантаження на медичну систему та економіку країни, спричинену пандемією та карантинними обмеженнями.

"Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути", – зазначив Зеленський.

В Офісі президента пообіцяли повідомити про результати наради якнайшвидше, щоб заздалегідь поінформувати людей та провести підготовку з точки зору економіки та надання послуг населенню.

Що відомо

  • В Україні за добу підтвердили майже 10 тисяч нових випадків COVID-19.
  • 11 листопада Кабінет міністрів запровадив в Україні загальнодержавний "карантин вихідного дня" з 14 по 30 листопада.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні вдалося незначним чином зупинити зростання кількості інфікованих на COVID-19, а результати карантину "вихідного дня" буде видно вже наступного тижня.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив що уряд може запровадити жорсткіший локдаун у разі, якщо ініціатива з карантином "вихідного дня" не дасть результатів.
  • Кабінет міністрів може ввести локдаун у двадцятих числах грудня. Які саме обмеження буде передбачати карантин, нардепи не уточнюють.
На початок