В Україні вдалося трохи зупинити зростання кількості хворих на COVID-19 — Степанов

В Україні вдалося трохи зупинити зростання кількості хворих на COVID-19 — Степанов

В Україні вдалося трохи зупинити зростання кількості хворих на COVID-19 — Степанов
. УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степнов заявив, що в Україні вдалося незначним чином зупини зростання кількості інфікованих на COVID-19, а результати карантину "вихідного дня" буде видно вже наступного тижня.

"Зараз попередньо ми бачимо, якщо виходи з тих прогнозів та математичних моделей (стосовно кількості хворих на COVID-19 - ред.), які були, нам трішечки вдалося зупинити таке шалене зростання кількості інфікованих. Але давайте будемо відвертими, нам дуже важливо до кінця дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, чого зараз нам ще бракує", - наголосив Степанов під час брифінгу.

Міністр охорони здоров'я додав, що наступного тижня МОЗ проаналізує всі цифри від початку введення карантину "вихідного дня" і визначить, чи вдалося зменшити динаміку зростання кількості хворих на COVID-19.

Якою було динаміка впродовж двох тижнів

11 листопада Кабінет міністрів запровадив в Україні загальнодержавний "карантин вихідного дня" з 14 по 30 листопада.

Після перших карантинних вихідних, станом на 16 листопада, було зареєстровано 9832 нових випадків. До цього показник захворюваності тримався від 9 до 11 тисяч за добу. Кількість хворих повторно почала зростати з 17 листопада, коли впродовж тижня за добу фіксували від 11 тисяч до 14 575 (20 листопада). На вихідних динаміка почала зменшуватися - у неділю, 22 листопада, було зареєстровано 12 079 хворих.

Від початку другого тижня після впровадження карантину "вихідного дня", з 23 листопада, в країні реєстрували зростання кількості хворих. Так, у понеділок було підтверджено 10 945 випадків COVID-19, а станом на 28 листопада — 16 294. Кожного кількість хворих збільшувалась щонайменше на тисячу.

Раніше Степанов стверджував, що зменшення кількості хворих на COVID-19 завдяки впровадженню "карантину вихідного дня" очікується щонайменше через два тижні за умови його повного дотримання. Зі свого боку прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив що уряд може запровадити жорсткіший локдаун у разі, якщо ініціатива з карантином "вихідного дня" не дасть результатів.

На початок