На подарунки маленьким франківцям з міського бюджету виділили 90 тисяч гривень

На подарунки маленьким франківцям з міського бюджету виділили 90 тисяч гривень

На подарунки маленьким франківцям з міського бюджету виділили 90 тисяч гривень
. Сусапільне Карпати

204 дитини, які перебувають на обліку в Івано-Франківській міській службі у справах дітей, отримають подарунки до Дня святого Миколая. На їхнє придбання з міського бюджету виділили 90 тисяч гривень. Про це Суспільному Карпати розповіла начальниця міської служби у справах дітей Ірина Рохман.

За її словами, на обліку у міській службі перебуває 41 дитина у складних життєвих обставинах, а також 163 дитини - з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Щороку їх обдаровують до Дня святого Миколая. Минулоріч на обліку було 156 дітей, і їм на подарунки виділили 60 тисяч гривень. Тоді менших діток збирали в піцерії з ігровою кімнатою і частуванням солодощами. Учням 5-11 класів дарували ковдри і подушки.

"Також особливу увагу звертаємо на дітей-сиріт і позбавлених піклування, котрим у 2021-му році виповниться 18 років. На сьогодні їх є 27. Це будуть випускники служби для дітей, і для них ми будемо робити окрему зустріч, де міський голова вручатиме їм подарунки. Минулого року вони отримували комплект рушників. Цьогоріч з подарунками ще не визначилися", - розповіла чиновниця.

Подарунки для дітей-сиріт з Прикарпаття збирають і волонтери "Мальтійської служби допомоги". А дітками, батьки яких загинули в АТО/ООС, опікується БФ "Сила Прикарпаття". За словами керівника фонду Івана Назарука, планують зібрати подарунки для 25 діток і просять охочих долучатися до благодійності.

"Акцію зі збору подарунків для дітей, батьки яких загинули, ми проводимо вже шостий рік поспіль, - каже Назарук. - Охоплюємо дітей лише до 13-ти років, адже усім допомогти неможливо. Тому обмежилися лише такою віковою категорією. Побажання дітей щодо подарунків ми виставляємо в інтернет, на Facebook-сторінку нашого фонду. Здебільшого, це теплі речі, курточки, рукавички, шкарпетки, а також різні іграшки. Щороку ми розвозимо подарунки власними силами. Для маленьких діток при цьому робимо свято, переодягнувшись у святого Миколая".

За словами керівника фонду, охочі допомогти можуть вибрати собі конкретну дитину зі списку, розміщеному у мережі Facebook, і придбати ці речі.

Читайте також

На початок