"Зважене рішення у болючому питанні". Бойко попередив про збільшення тарифів на електроенергію

"Зважене рішення у болючому питанні". Бойко попередив про збільшення тарифів на електроенергію

"Зважене рішення у болючому питанні". Бойко попередив про збільшення тарифів на електроенергію
.

Міністерство енергетики планує підвищити тарифи на електроенергію для побутових споживачів задля "стабілізації ринку електричної енергії".

Про це під час брифінгу 26 листопада повідомив нещодавно призначений на посаду виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Бойко.

"В умовах, коли статки населення в цьому році постраждали, у тому числі, через вимушені карантинні заходи, робота протягом останніх 1,5 місяця ведеться над тим, щоб прийняти по цьому найбільш проблемному і болючому питанню максимально зважене рішення", – зауважив він.

За словами Бойка, рішення про підвищення тарифів у 2021 році планують вже наступного тижня.

"Я думаю, що наступного тижня вже буде готове до прийняття рішення, яке передбачатиме максимально збалансований підхід у частині тарифів для побуту", – повідомив посадовець.

Бойко зазначив, що в енергетиці накопичились достатньо велика кількість проблем, і наголосив, що намагатиметься досягти фінансової стабілізації та погашенням боргів в галузі, що передбачено угодою між урядом та виробниками електроенергії з альтернативних джерел.

За словами урядовця, заборгованість перед виробниками "зеленої" електроенергії сягає близько 9 мільярдів гривень.

Що відомо

  • У травні Міністерство енергетики обіцяло не змінювати тарифи на електроенергію для населення до кінця 2020 року.
  • У жовтні Кабінет міністрів змінив розрахунок тарифів на тепло.
  • Через початок опалювального сезону "Нафтогаз" з 1 листопада підняв тарифи на природний газ для населення на 35%.
  • Згідно з міжнародними зобов’язаннями з 1 січня 2020 року Україна перейшла на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів в рамках ПСО.
  • З 1 травня 2020 року, в межах зобов'язань перед МВФ, Україна взяла на себе обов’язок повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті.
На початок