Львівських студентів безкоштовно тестуватимуть на COVID-19

Львівських студентів безкоштовно тестуватимуть на COVID-19

Львівських студентів безкоштовно тестуватимуть на COVID-19
. Львівська політехніка

Від сьогодні, 25 листопада, лабораторія науково-дослідного інституту ЛНМУ імені Данила Галицького розпочала безоплатне тестування на COVID-19 студентів львівських університетів. Про це Суспільному розповіла виконувачка обов'язків керівника обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко.

Першими тестування пройшли студенти Львівської музичної академії, які мають підозру на коронавірус.

Працює це так: студент, який має ознаки гострого респіраторного захворювання, телефонує до адміністрації закладу, яка формує списки тих, у кого потрібно відібрати матеріал для подальшого дослідження. Далі ці списки передають у заклад охорони здоров’я, який скеровує мобільну бригаду для відбору мазків у студентів.

Після цього матеріал доставляють у лабораторію Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни, що на вулиці Зеленій, 12, яка впродовж 24 годин надсилає результат дослідження, проведеного методом ПЛР.

"Таким чином студенти обстежуватимуться не як звичайні мешканці міста, а на основі окремої вибірки, що значно збільшує обсяги досліджень. Це дозволить запобігати спалахам хвороби у студентських колективах, у період сесії це особливо важливо", — каже Наталія Іванченко-Тімко.

Якщо у студента виявлять коронавірус, вся група автоматично на два тижні йде на самоізоляцію на дистанційне навчання, якщо ж ні – студенти можуть далі складати іспити.

У планах — щоденна обробка до 100 проб біологічно активних матеріалів, що надходитимуть від вузів міста.

Що відомо

На початок