У США виставили на аукціон платівку з автографом від Леннона для його вбивці

У США виставили на аукціон платівку з автографом від Леннона для його вбивці

У США виставили на аукціон платівку з автографом від Леннона для його вбивці
. Goldin Auctions

На американському аукціоні Goldin Auctions виставили платівку, яку лідер гурту Beatles Джон Леннон підписав для свого вбивці Девіда Чепмена у день своєї смерті.

"Пропонується, мабуть, найважливіша реліквія Rock N Roll, яку коли-небудь продавали: це альбом Double Fantasy, який Джон Леннон підписав для свого майбутнього вбивці Марка Девіда Чепмена приблизно за 5 годин до того, як Чепмен вбив його", - зазначено в описі на сайті аукціону.

У США виставили на аукціон платівку з автографом від Леннона його вбивці
Девід Чепмен поряд з Джоном Ленноном, 8 грудня 1980 року. Goldin Auctions

Альбом Double Fantasy, на якому розписався музикант, він випустив разом із дружиною Йоко Оно. Пізніше вона була речовим доказом у справі про вбивство, а тому, крім автографа, там можна знайти і позначки поліцейських.

Аукціонний дім розраховує отримати від продажу платівки $400 тисяч.

8 грудня 1980 Леннон їхав додому після запису нового альбому. Вбивця чекав його біля будинку. Чепмен вистрілив в музиканта чотири рази.

Що відомо

  • Джон Леннон, один із засновників рок-гурту Beatles, був застрелений Марком Чепменом 8 грудня 1980 року поряд з його квартирою у Нью-Йорку на очах у дружини Йоко Оно.
  • Чепмен вистрілив у Леннона п'ять разів зі спини з близької відстані, після чого сів на асфальт і почав читати роман "Над прірвою в житі" Джерома Селінджера. Своїм мотивом злочину він завжди називав бажання прославитися.
  • Суд засудив Чепмена до довічного ув'язнення. Під час відбування покарання він одружився. Його дружина вже 8 років проживає поруч із в'язницею, де Чепмена утримують в спеціальній зоні "заради його власної безпеки".
  • Засуджений за вбивство засновника рок-гурту Beatles Джона Леннона Марк Чепмен вибачився за свій вчинок перед вдовою музиканта Йоко Оно.
На початок