Убивця Джона Леннона вибачився перед його вдовою через 40 років після злочину

Убивця Джона Леннона вибачився перед його вдовою через 40 років після злочину

Убивця Джона Леннона вибачився перед його вдовою через 40 років після злочину
. АР

Засуджений за вбивство засновника рок-гурту Beatles Джона Леннона Марк Чепмен вибачився за свій вчинок перед вдовою музиканта Йоко Оно.

Про це повідомляє ВВС.

Свої вибачення Чепмен озвучив перед комісією з питань умовно-дострокового звільнення у виправній установі Венде в Нью-Йорку.

"Я просто хочу повторити, що мені шкода через свій злочин. У мене немає виправдання. Я вбив його, тому що він був дуже, дуже, дуже відомий, і це єдина причина, а я був дуже, дуже, дуже, дуже сильно самозакоханий та егоїстичний. Це був надзвичайно егоїстичний вчинок. Мені дуже прикро через біль, який я завдав Оно. Я весь час про це думаю", – заявив Чепмен.

Художниця Йоко Оно, вдова Джона Леннона, раніше відхиляла всі спроби Чепмена вибачитися і заявляла, що "живе в страху" перед звільненням з в'язниці вбивці її чоловіка.

На засіданні ради з умовно-дострокового звільнення Чепмена описали як глибоко релігійного та "відданого християнина". Однак, прохання про дострокове звільнення було відхилене, оскільки "було б несумісним із добробутом суспільства".

Що відомо

  • Джон Леннон, один із засновників рок-гурту Beatles, був застрелений Марком Чепменом 8 грудня 1980 року поряд з його квартирою у Нью-Йорку на очах у дружини Йоко Оно.
  • Чепмен вистрілив у Леннона п'ять разів зі спини з близької відстані, після чого сів на асфальт і почав читати роман "Над прірвою в житі" Джерома Селінджера. Своїм мотивом злочину він завжди називав бажання прославитися.
  • Суд засудив Чепмена до довічного ув'язнення. Під час відбування покарання він одружився. Його дружина вже 8 років проживає поруч із в'язницею, де Чепмена утримують в спеціальній зоні "заради його власної безпеки".

На початок