Слідчі прийшли до музею Революції Гідності з новою перевіркою. У чому причина

Слідчі прийшли до музею Революції Гідності з новою перевіркою. У чому причина

Ексклюзивно
Слідчі прийшли до музею Революції Гідності з новою перевіркою. У чому причина
. Національний музей Революції гідності

У Національному музеї Революції Гідності заявили, що правоохоронці і експерти з Київського науково-дослідного інституту судових експертиз зранку 23 листопада прийшли на територію меморіалу і музею з новою перевіркою.

"Сьогодні (23 листопада — ред.) на територію меморіалу і музею прибула ціла група слідчих і експерти з Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з тим, аби будівельники, які розглядали територію і робили свої якісь заміри, перевірили стан будівництва, дронами знімали територію, така група була", — повідомив директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло у коментарі Суспільному.

Директор музею заявив, що загальна кількість слідчих та експертів складала 8 осіб і вони перевіряли територію з 11:30 до 13:00.

"Фахівці будівельного відділу показали територію, роз'яснили ситуацію, бо є невелика плутанина: якраз прийшли на місце котловану і на ньому є об'єкти тимчасових конструкцій, які не мають жодного відношення до меморіалу, оскільки це будівельний майданчик під майбутній музей, проєктування якого навіть не почалося і жодні кошти з нашого боку на це не витрачені, їх немає в природі", — пояснив Пошивайло.

За його словами, в самому музею і офісі перевірок не було і "все спокійно". Пошивайло додав, що музей революції гідності очікує нових перевірок і абсолютно їх підтримує, оскільки "є прозорою" установою і, крім вилученої раніше документації, надали додаткові документи слідчим Нацполіції 23 листопада. Директор музею підкреслив, що "сприяє неупередженому, повному і швидкому розслідуванню".

Суспільне звернулося до Нацполіції за роз'ясненням ситуації із перевіркою на території музею Революції Гідності.

Читайте також: "Річниця двох революцій. Що потрібно знати про День гідності та свободи"

Що відомо

  • Столичні правоохоронці 19 листопада обшукали квартиру директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — музею Революції Гідності Ігоря Пошивайла та офіс музею.
  • Правоохоронці заявили, що розслідують схему щодо розкрадання понад 100 мільйонів гривень, виділених на облаштування та благоустрій меморіалу.
  • В Українському інституту національної пам’яті заявили, що не перешкоджатимуть слідчим діям та сподіваються на неупереджене слідство.
  • Поблизу будівлі СБУ в Києві відбулася акція протесту, учасники якої вимагали припинити обшуки у представників музею Революції Гідності.
На початок