У Польщі помер українець після затримання поліцією

У Польщі помер українець після затримання поліцією

У Польщі помер українець після затримання поліцією
. АР

44-річний громадянин України помер у Польщі відразу після затримання чоловіка поліцією. Правоохоронці використали проти нього електрошокер, однак чи став він причиною смерті - невідомо.

"Вони (поліцейські - ред.) застосували електрошокер, завдяки чому побороли агресора та вдягли на нього кайданки. Незабаром українцеві стало погано. Поліцейські розпочали реанімацію та викликали швидку. На жаль, громадянин України загинув. Ключовим елементом у цій справі буде розтин, який пояснить, що стало причиною смерті, - заявив речник окружної прокуратури в Лодзі Кшиштоф Копанія, передає dzienniklodzki.pl.

Як розповів Копанія, померлий прибув до Польші 10 листопада, щоб працювати на будівництві. На момент інциденту він мав перебувати на обов'язковій десятиденній самоізоляції, якої чоловік не дотримувався. Ввечері 15 листопада поліція міста Бжезини Лодзського воєводства, де проживав українець, отримала повідомлення від місцевих мешканців, що чоловік ходить вулицею та стукає у вікна будинків. Поліцейські, які прибули на місце спробували заспокоїти чоловіка, однак у них не вийшло, тому вони застосували електрошокер.

За словами речника прокуратури, поліція почала внутрішнє розслідування дій поліцейських.

Як повідомив консул Дмитро Горбань, справу взято під консульський контроль, а консульство перебуває у контакті з місцевою прокуратурою, передає Укрінформ. Він також розповів, що померлий приїхав до Польщі з Тернопільської області на роботу.

Суспільне звернулося за коментарем до Міністерства закордонних справ щодо інциденту.

Що відомо

  • Ніні у Польщі офіційно працюють 507 тисяч громадян України. У 2020 році їх кількість зростала попри пандемію COVID-19.
  • Жорсткий карантин та закриття кордонів у Польщі були оголошені у березні. Через карантинні заходи тисячі українських заробітчан з Польщі почали повертатися до України.
  • Вже в травні польські підприємці почали звертатися до уряду з вимогами повернути українських робітників. Вже 4 травня Польща відновила видачу віз українцям, які їхали до країни на сільськогосподарські роботи.
  • НБУ відзначив значне зростання кількості українців, що почали шукати роботу за кордоном після пом'якшення карантинних обмежень.
  • Наразі кордони Польщі для українців залишаються відкритими. Крім того, польська влада скасувала обов'язковий карантин для українців, які в'їжджають до країни.
На початок