"Найголовніше зараз — це кисень": хроніки боротьби з COVID-19 у Харкові

"Найголовніше зараз — це кисень": хроніки боротьби з COVID-19 у Харкові

"Найголовніше зараз — це кисень": хроніки боротьби з COVID-19 у Харкові
. Суспільне Харків

Як збільшувались потреби опорних лікарень в умовах пандемії COVID-19 найкраще ілюструє кисень. З весни територія обласної інфекційної лікарні обросла кисневими ємностями. Медзаклад пройшов шлях від 40-літрових балонів до ємностей на 600 літрів і нині тестує 20-кубову цистерну. Дивіться третє відео Суспільного з циклу "Хроніки боротьби з COVID".

Двадцяти кубів кисню вистачатиме на чотири-п'ять днів, каже директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов. Заклопотаний, він швидко веде коридорами медзакладу і на ходу показує увесь шлях. Десятки метрів трубопроводу. Магістраль тягнеться від однієї точки до іншої, заходить з вулиці у приміщення, тягнеться коридорами і палатами.

Обласна інфекційна лікарня, за час епідемії збільшена до 290 ліжок, має лише 67 точок доступу до кисню, якщо не враховувати концентратори та кисневі ліжка дитячої інфекційної лікарні, якими користується доросла. На двох поверхах лікарні готують ще 120 кисневих точок. Кафедральні приміщення, де навчалися студенти, переобладнали під палати. І хоча ремонт є тільки в одній з них, найголовніше, кисневу магістраль, туди вже проклали.

Старі металеві ліжка — ровесники лікарні, 1983 року — планують замінити. А відремонтовані коштом благодійників палати директор пропонує називати на їх честь, якщо погодяться.

"Якщо ми забезпечимо усі ті ліжка, які необхідно по плану, киснем, ми не будемо надалі використовувати дитячу лікарню. Ми зможемо 290 хворих брати до нашої лікарні", — говорить Нартов.

Дивіться також: Хроніки боротьби з COVID-19 у Харкові: будні медпрацівників

До кінця року, протягом двох місяців, у лікарні планують витратити на кисень понад 2 млн гривень. До пандемії за рік лікарня витрачала на кисень у десятки разів менше.

Дивіться також: В очікуванні біля лікарні: хроніки боротьби з COVID-19 у Харкові

Планується також, що нова магістраль дасть 25 точок кисню новій реанімації. Її планували побудувати за кілька місяців, але поки роботи на етапі проєкту.

На початок