Активність виборців перевищила 20%. Довибори на Кіровоградщині

Активність виборців перевищила 20%. Довибори на Кіровоградщині

Активність виборців перевищила 20%. Довибори на Кіровоградщині
. Суспільне: Кропивницький

15 листопада у п’яти громадах Кіровоградської області відбулись повторні вибори депутатів. Причина – однакова кількість голосів, набраних кандидатами 25 жовтня. Голосували жителі Бобринецької, Катеринівської, Великосеверинівської, Первозванівської та Підвисоцької громад – розповів Суспільному начальник обласного відділу адміністрування Державного реєстру виборців Костянтин Яцук. Голосування пройшло без порушень, активність виборців склала понад 20%.

Суспільне побувало на довиборах у Великосеверинівській та Катеринівській громадах.

Грузьке, Кропивницький район

Активність виборців перевищила 20%. Довибори на Кіровоградщині
Суспільне: Кропивницький

На повторних виборах обирають депутата Катеринівської громади. На виборах 25 жовтня Сергій Кучер та Світлана Какараза набрали по 31 голосу.

На вході у приміщення виборчої дільниці у селі Грузьке Кропивницького району виборцям міряли температуру, стояв антисептик. Тим, хто прийшов без маски, її давали члени комісії – розповіла голова Грузької дільничної виборчої комісії Вікторія Шавкун: ”Члени комісії забезпечені засобами індивідуального захисту – рукавичками, екрани, маски. Проводимо дезінфекцію приміщення, кожні дві години протираємо поверхні, кожні 4 години проводимо вологе прибирання”.

Для людей з підвищеною температурою облаштували окрему кабінку.

Порядок на виборах забезпечували двоє поліцейських та двоє бійців Національної гвардії. Порушень не зафіксували.

Голова Грузької виборчої комісії розповіла, що з 899 виборців проголосували 217. 112 з них віддали голоси за Сергія Кучера, 105 – за Світлану Какаразу.

Велика Северинка, Кропивницький район

Активність виборців перевищила 20%. Довибори на Кіровоградщині
Суспільне: Кропивницький

Обирали депутата місцевої громади з-поміж двох кандидатів, які набрали однакову кількість голосів. На вході у приміщення дільниці чергував поліцейський.

За словами голови Великосеверинівської дільничної виборчої комісії Катерини Бевзенко, для виборців з підвищеною температурою облаштували кабінку, але нею ніжно не скористався: ”Ані на цих, ані на минулих (25 жовтня – ред.) виборців з підвищеною температурою не було. Голосують, переважно, молоді сім’ї, літніх людей майже немає”.

У селі зареєстровані 813 виборців. Проголосували 216 з них. 148 віддали голоси за Сергія Салова, на 40 менше – за Сергія Таровика.

Що відомо

  • 22 листопада повторні вибори відбудуться у Вільшанській та Пантаївській селищних і Дяківській сільській громадах.
  • На 11:00 13 листопада відомі результати виборів голів усіх 49 громад та депутатів 51 з 56 рад (склад – ред.), серед яких обласна, районні та районні в обласному центрі.
На початок