Кабмін погодив призначення Гриневецького на посаду голови Одеської ОДА

Кабмін погодив призначення Гриневецького на посаду голови Одеської ОДА

Кабмін погодив призначення Гриневецького на посаду голови Одеської ОДА
. Фото: Суспільне Одеса, odessamedia.net

Кабінет Міністрів України погодив кандидатуру екснардепа Сергія Гриневецького на посаду очільника Одеської обласної державної адміністрації. Про це стало відомо під час засідання Кабміну.

Під час розмови з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем Гриневецький розповів, що має досвід роботи на посаді голови ОДА.

"Я маю досвід роботи головою ОДА. Був головою обласної ради, тричі народний депутат. Якщо говорити про питання, які зараз бачу перед собою, це COVID-19 та виконання урядових рішень. Поруч просвітницька робота. Звісно, розгортання додаткових ліжок, збереження здоров’я лікарів. [...] Також формування бюджету, екологічна безпека, сміттєпереробна робота", – зазначив Гриневецький.

Натомість прем’єр Денис Шмигаль наголосив, що першочерговим завданням для голови ОДА має бути забезпечення киснем лікарень, які приймають хворих на COVID-19. Друге завдання – термінова підготовка приміщення для розташування мобільної лікарні на 500-600 місць для пацієнтів з коронавірусом. Третім завданням Шмигаль назвав створення "проєктів щодо зрошення", утім додав – це мета на 2021 рік, її треба "взяти на олівець".

Очільник МОЗ Максим Степанов натомість звернувся до Гриневецького з проханням призначити директора департаменту охорони здоров’я.

Що відомо про претендента на посаду голови ОДА

Сергій Гриневецький народився 25 вересня 1957 року в селі Лужанка, що на Одещині. У 1979 році закінчив Одеську національну академію харчових технологій, у 1985 році – Національний університет біоресурсів і природокористування. За освітою інженер-механік.

З травня 1998 року до лютого 2005 року очолював Одеську облдержадміністрацію. Після цього з лютого до липня 2005-го був головою Одеської обласної ради. Народний депутат України ІІІ, VI та VIІ скликань.

Кабмін погодив призначення Гриневецького на посаду голови Одеської ОДА
Сергій Гриневецький разом із депутаткою Одеської облради від партії "Довіряй ділам" Світланою Фабрикант. Фото: od-news.com

У 1998 році на парламентських виборах вперше став народним депутатом України III скликання, висувався за виборчим округом № 143 (Одеська область). На дострокові вибори до Верховної Ради у 2007 році балотувався від "Блоку Литвина" і вдруге отримав мандат нардепа VI скликання. З листопада 2007-го увійшов до складу фракції "Блок Литвина".

У 2012 році на виборах до Верховної Ради Гриневецького обрали народним депутатом України за 134-м мажоритарним округом Одеси. З 2012 до 2014 року був членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони.

Як розповів виданню "Думська" Гриневецький, який був членом "Народної партії", його кандитатуру на посаду народного депутата у 2012 році підтримала "Партія регіонів".

Кабмін погодив призначення Гриневецького на посаду голови Одеської ОДА (Чернетка)
Білборд із фото Сергія Гриневецького на тлі логотипу "Партії регіонів" у 2012 році. Фото: Думська

"Народна партія" на вибори партійним списком не йде. Прийнято рішення, що "Партія регіонів" підтримує мене по мажоритарці, а ми підтримуємо "Партію регіонів" за списком",– пояснив тоді Гриневецький.

Нагадаємо, 5 листопада президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Максима Куцого з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Відповідний документ оприлюднили на сайті президента. В указі зазначено, що Зеленський звільнив керівника Одеської обласної державної адміністрації "згідно з поданою ним заявою".

У коментарі Суспільному Куций заявив, що надалі продовжуватиме роботу в команді президента.

Додамо, Маским Куций очолював ОДА з жовтня 2019 року.

Читайте також

На початок