У Харкові відкрили кримінальну справу про зникнення Кернеса

У Харкові відкрили кримінальну справу про зникнення Кернеса

Доповнено
У Харкові відкрили кримінальну справу про зникнення Кернеса
. Суспільне Харків

Голова молодіжної організації Артур Газієв, який агітував за Олександра Фельдмана на місцевих виборах, звернувся до поліції із заявою про зникнення Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

"Я і члени моєї організації певні: хтось умисно видає свої дії за дії Кернеса... Ми як виборці вимагаємо правди", — написав Газієв на Facebook.

Він також виклав фото з Червонозаводського райсуду Харкова, де, як повідомляє "АТН", вимагав з'ясувати, чи є справжніми підписи на документах, поданих до міської виборчої комісії для реєстрації Кернеса міським головою.

Ввечері 9 листопада поліція Харківщини повідомила, що після звернення керівника громадської організації відкрила кримінальне провадження. У повідомленні не вказано, справу відкрили після рішення суду чи ні.

"Із відповідною заявою до поліції звернувся керівник однієї з громадських організацій. Він зазначив, що з 61-річним чоловіком відсутній зв’язок та його місцезнаходження невідоме. 9 листопада слідчим Шевченківського відділу поліції відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з приміткою "безвісти зниклий" Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні.

"Наразі інформація перевіряється, встановлюються всі обставини події", — додають у відділі комунікації.

Оновлення 23:30. За деякий час повідомлення поліції з офіційного сайту зникло, як і дописи у соцмережах, зокрема, Telegram. Суспільне має скріншот повідомлення.

У Харкові відкрили кримінальну справу про зникнення Кернеса

На повідомлення поліції встиг відреагувати директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Напевно, у поліції є справи серйозніше. Наприклад, знайти тих, хто відрізав голови у судді Трофимова та його сина. Або розкриття справи журналіста Климентьєва, якому вже 10 років. Але ні. Ми шукаємо людину, чиє місцезнаходження і причини місцезнаходження саме там загальновідомі. Шукаємо за наведенням людини одного з кандидатів, який був від початку непрохідним", — прокоментував ситуацію у Facebook речник міськради Юрій Сидоренко.

Оновлення. Юрій Сидоренко також згодом видалив свій допис. Суспільне має скріншот допису.

У Харкові відкрили кримінальну справу про зникнення Кернеса
Застереження: у дописі в Facebook використана ненормативна лексика. Суспільне Харків

Натомість Сидоренко опублікував інший допис, де пояснив, чому видалив попередній: "Поліція вже нікого не шукає".

У Харкові відкрили кримінальну справу про зникнення Кернеса
Суспільне Харків

Артур Газієв представляє себе як голова громадської організації "Молодіжний вибір". На сторінці у Facebook він висловлює прихильність до "Опозиційної платформи — За життя", від якої на виборах мера Харкова балотувався суперник Кернеса Олександр Фельдман.

Що відомо

  • 4 листопада Харківська міська територіальна виборча комісія визнала обраним міським головою Геннадія Кернеса, який не брав участі у передвиборчій кампанії та голосуванні через лікування в Німеччині. Кернес переміг з результатом у 60,34% голосів, набравши вчетверо більше голосів ніж у найближчого опонента Фельдмана.
  • 7 листопада міська ТВК зареєструвала Кернеса міським головою за його заявою, яка надійшла в електронному вигляді з електронним підписом.
  • 5 листопада перший заступник мера Харкова Ігор Терехов повідомив, що Кернес повернеться до Харкова до 20 грудня, буде присутній на першій сесії новообраної міської ради та "у відповідності до закону виконає усі абсолютно процедури". Новообраний голова має скласти присягу.
На початок