Обвинуваченому у стрілянині біля кафе у Полтаві продовжили арешт

Обвинуваченому у стрілянині біля кафе у Полтаві продовжили арешт

Обвинуваченому у стрілянині біля кафе у Полтаві продовжили арешт
. Суспільне Полтава

Віктора Малого, якого обвинувачують у стрілянині біля полтавського кафе "Ботанік", триматимуть під вартою ще впродовж двох місяців. Запобіжний захід йому продовжили 6 листопада в Октябрському райсуді Полтави. Чоловіка арештували у серпні минулого року. Відтоді він понад рік перебуває під вартою. Продовжити такий запобіжний захід просив прокурор Григорій Гринь.

Прокурор Григорій Гринь
Прокурор Григорій Гринь. Суспільне Полтава

"Малий систематично вчиняє кримінальні правопорушення, в тому числі злочини, що пов’язані за зміною анкетних даних, підробкою документів. Хочу зауважити, що ризик впливу на свідків на цей час залишається. Свідки не допитані у судовому засіданні. Частина свідків – це ті особи, які або перебувають у залежності від обвинуваченого, або є його близькими родичами, або проживають поруч", – доповів прокурор Григорій Гринь.

Сторона потерпілих та їхня представниця на засідання не з’явилася. А обвинувачений та його захисник висловилися проти тримання під вартою.

Обвинувачений Віктор Малий
Обвинувачений Віктор Малий. Суспільне Полтава

"Обвинувачення, що я можу вплинути на свідків, не витримують критики. Я людина похилого віку, я перебуваю, як вам відомо, шановний суд, уже більше року під вартою. Не збираюся тиснути на них", – сказав обвинувачений Віктор Малий.

Захисник обвинуваченого Олександр Рябоконь
Захисник обвинуваченого Олександр Рябоконь. Суспільне Полтава

"Прокурор стверджує, що Малий систематично вчиняє якісь порушення, але хочу нагадати, що згідно з анкетними даними, і клопотаннями, матеріалами, він є несудимим. На лаві підсудних – пенсіонер, який має сім’ю місце проживання, несудимий", – доповів захисник обвинуваченого Олександр Рябоконь.

Суддя Віталій Микитенко вирішив задовольнити клопотання прокурора. Під вартою Віктора Малого триматимуть до 4 січня 2021.

Судове засідання
Судове засідання. Суспільне Полтава

Нагадаємо, у серпні 2019-ого біля полтавського кафе "Ботанік" охоронець закладу Микола Сусла зробив зауваження чоловікові, що справляв нужду на вулиці. Останній вистрелив з пістолета і втік. Віктора Малого затримали наступного дня. Його обвинувачують за трьома статтями – це замах на умисне вбивство, підробка документів і незаконне зберігання боєприпасів. За це передбачено до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Обвинувачений своєї вини не визнає. А поранений Микола Сусла помер у лікарні у квітні цього року.

На початок