"Починається хамство": у міськраді розповіли про дотримання карантину у наземному транспорті

"Починається хамство": у міськраді розповіли про дотримання карантину у наземному транспорті

"Починається хамство": у міськраді розповіли про дотримання карантину у наземному транспорті
. Суспільне Харків

За спостереженнями заступника міського голови Євгенія Водовозова, харків'яни стали краще дотримуватися маскового режиму у наземному транспорті. Основним порушником чиновник називає молодь.

"Масковий режим дотримується. На сьогодні він виріс достатньо. За моєю оцінкою, відсотків на 70%, не більше. Особливо молодь просто демонстративно йде у транспорт (без масок — ред.). Водій та кондуктор з цим зробити нічого не можуть, починається хамство. Як тільки поліція з’являється, реакція моментальна — одразу всі маски одягають", — говорить Водовозов.

За його словами, наземний електротранспорт дезінфікують до трьох разів на день. Повного дотримання карантинних вимог в автобусах та маршрутках віцемер не гарантує.

"Водії — більш-менш. Щодо прибирання не можу гарантувати на 100%, тому що у своїх комунальних підприємствах ми впевнені, ми можемо це контролювати, але роблять прибирання, вологе, в салоні дезінфекція", — розповів заступник мера.

За його словами, на пасажирів впливає поліція. За два тижні кількість порушень у транспорті зменшилася.

"Коли поліція робить рейди — легше. Коли поліції немає, відбувається те, що відбувається. Були конфлікти між поліцією і водіями через те, що вони відмовлялися їздити, бо не могли це контролювати. Більш-менш ситуація покращується: вона гірша ніж в електротранспорті, проте покращується", — вважає Водовозов.

Читайте також: Другу добу поспіль на Харківщині — понад 800 випадків COVID

Гендиректор КП "Харківський метрополітен" Вячеслав Стаматін розповів, що у пікові години в метрополітені зменшили інтервали, також проводиться дезінфекція й рейди у вагонах метро.

На початок