Два підприємства теплоенергетики на Запоріжжі мають борг перед "Запоріжгазом"

Два підприємства теплоенергетики на Запоріжжі мають борг перед "Запоріжгазом"

Два підприємства теплоенергетики на Запоріжжі мають борг перед "Запоріжгазом"
. Фото - Телеканал Z

Перед початком опалювального сезону в Запорізькій області два місцевих підприємства теплоенергетики мають заборгованість перед регіональною компанією "Запоріжгаз". Про це журналістам Суспільного повідомила прессекретарка "Запоріжгазу" Наталія Гринь.

Йдеться про комунальне підприємство "Токмак Біоенергія", котре винне понад одного мільйона гривень, та концерн "Міські теплові мережі" з боргом 13 мільйонів 900 тисяч гривень. За словами Наталії Гринь, борги не критичні, але до початку опалювального сезону їх потрібно або сплатити, або розпочати сплачувати.

"Ми намагаємось вести, в першу чергу, перемовини і завдяки круглим столам, засіданням, переконати боржників, що треба сплачувати. Тому поки ніяких проблем із початком опалювального сезону у Запорізькому регіоні ми ніколи жодним чином не допускали і сподіваємось, що і у цьому році все розпочнеться у строки", - каже Наталія Грінь.

Споживачі за доставку природного газу заборгували "Запоріжгазу" 12 мільйонів гривень. Таким надсилають судові попередження з сумою боргу. Відключати від опалення у період карантину не можна, але по його завершенні, у разі несплати, люди можуть опинитися без тепла, сказала Наталія Гринь. На сьогодні, за її словами, вартість доставки газу у багатоповерхівки складає 3-5 гривень за місяць із кожної квартири. У приватному секторі, вартість більше.

"Ми починаємо опалювальний сезон, коли з’являється розпорядження міського голови. Є чіткий механізм законодавства з цього приводу, коли середньодобова температура +8 тримається, здається, три доби. Тоді міська влада видає розпорядження. Після цього ми, спільно з тепловиками, починаємо пуск газу і тепла людям", - каже прессекретарка.

На початок