У Чернівцях знову вимикатимуть вуличне освітлення під час комендантської години

У Чернівцях знову вимикатимуть вуличне освітлення під час комендантської години

вуличне освітлення чернівці
Вулиці Чернівців вночі. Фото: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

З 15 квітня у Чернівцях знову вимикатимуть вуличне освітлення під час комендантської години. Це пояснюють зростанням вартості електроенергії.

Рішення про це ухвалили на засіданні виконкому 9 квітня.

Чому вимикатимуть освітлення

Згідно з проєктом рішення, через "зростання вартості розподілу та постачання електрики та додаткове фінансове навантаження на міський бюджет", на території громади введуть спеціальний режим роботи під час комендантської години.

Зокрема, у пресслужбі міськради повідомили Суспільному, що до кінця року додаткова потреба у фінансуванні комунального підприємства "Міськсвітло" становить орієнтовно 12 мільйонів гривень.

Через це вуличне освітлення вимикатимуть з 00:00 до 04:00.

Що відомо про світломаскувальний режим на Буковині

Торік у червні на території області скасували світломаскувальний режим під час комендантської години, бо вважають його недоцільним на заході України. Про це в коментарі Суспільному сказав секретар Ради оборони області Юрій Грегоряк.

"Протягом 15 місяців повномасштабної війни стала зрозумілою тактика застосування ворогом повітряної зброї в містах України. На заході переважає застосування зброї великої дальності безпілотних авіаційних комплексів. Їхня навігаційна система працює по заданих координатах", — розповідав Грегоряк.

За його словами, в області використання російськими військовими тактичної або армійської зброї є малоймовірною. Тому немає доцільності вимикати світло на вулицях і у помешканнях у комендантську годину.

Також темрява шкодить безпеці на вулицях, каже Грегоряк. Водночас увімкнене вуличне освітлення може допомогти правоохоронцям на патрулюваннях, під час охорони соціальних об'єктів, а також сприяє виявленню підозрілих людей.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок