Бельгія запроваджує комендантську годину і посилює карантин

Бельгія запроваджує комендантську годину і посилює карантин

Бельгія запроваджує комендантську годину і посилює карантин
. AP

Влада Бельгії запроваджує комендантську годину з 19 жовтня і посилює карантинні заходи через розповсюдження COVID-19 територією країни.

"Наша країна перебуває в фазі найвищої готовності: фазі 4. Число інфекцій зростає з кожним днем, і дуже швидко. Наші лікарі і лікарні перебувають під сильним тиском. Ми ведемо нерівну боротьбу з цим вірусом. Нині різниця з березнем-квітнем у тому, що вірус зараз дуже близько. Ми всі знаємо людей, які інфіковані, знаходяться на карантині, а іноді й тяжко хворі. Ми поки не побачимо хороших новин в цифрах у найближчі кілька днів", — цитує The Brussels Times голову уряду країни Александра Де Кроо.

Відтепер громадянам Бельгії буде дозволено мати лише один близький постійний контакт поза власним будинком. Домогосподарства можуть запросити до 4 гостей, завжди одних і тих же, і кожні два тижні. Цим гостям необхідно дотримуватися правил соціальної дистанції — не менше 1,5 метри.

За можливості, співробітники перейдуть на обов'язкову віддалену роботу. Крім того, для закритих зборів або заходів, які не мають протоколу, допускається присутність максимум 40 осіб. На місяць у країні закриють бари та ресторани, а після 20:00 буде заборонений продаж алкогольних напоїв. Продуктовим ринкам дозволяється працювати з дотриманням карантинних обмежень, однак заборонені різдвяні базари та зимові ярмарки.

Прем'єр наголосив, що всі заходи набувають чинності з 19 жовтня, "але ніщо не заважає вже почати їх дотримуватися".

"Деякі назвуть ці заходи несправедливими. Вірус теж несправедливий. Це зачіпає всіх нас, але найбільше зачіпає найуразливіших. Ось чому ми повинні прийняти ці заходи. Наступні кілька тижнів будуть дуже важкими. Але якщо ми хочемо запобігти гіршому, ми повинні діяти зараз", — сказав очільник уряду Бельгії.

Що відомо

  • Станом на ранок 17 жовтня у світі підтверджено 413 206 нових випадків COVID-19, що є найбільшою кількістю за час пандемії.
  • Влада Брюсселя вирішили заборонити проституцію у рамках заходів щодо стримання поширення коронавірусу у Бельгії.
  • 23 липня рада безпеки Бельгії вирішила посилити карантинні обмеження, зобов'язавши носити маски у громадських місцях на території країни з 25 липня.
  • За останніми даними Міністерства охорони здоров'я України, Бельгія знаходиться у "червоній" зоні. Тобто, у випадку повернення з країни, потрібно проходити двотижневу обсервацію або робити тест на COVID-19.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу COVID-19 пандемією.
На початок