На Закарпаття прибув новий міжнародний поїзд "Прага — Чоп"

На Закарпаття прибув новий міжнародний поїзд "Прага — Чоп"

На Закарпаття у четвер, 28 березня, прибув новий міжнародний поїзд "Прага — Чоп", яким скористалися 120 пасажирів. Про це Суспільному розповів директор чеської компанії пасажирського залізничного перевезення Якуб Свобода.

Поїзд рушив до України з Чехії ввечері 27 березня. Це перший такий рейс. З 28-го березня потяг курсуватиме щодня.

"Серед місць, 80 — спальних і 54 — сидячих. Час подорожі з Чопа до Праги – 11 годин 30 хвилин. Це вже з урахуванням прикордонного і митного оформлення. Щодо цього сполучення, то квитки наші пасажири можуть придбати на нашому сайті. Але ми розраховуємо, що скоро буде можливість придбати й на сервісах «Укрзалізниці», ми розраховуємо на те, що невдовзі завершимо процес інтеграції нашої системи із системою «Укрзалізниці», щоб можна було і там придбати квитки. Квитки на місця для сидіння стартують з 18,9 євро, а спальні місця — з 25 євро", — розповів Якуб Свобода.
На Закарпаття прибув новий міжнародний поїзд "Прага — Чоп"
На Закарпаття прибув новий міжнародний поїзд "Прага — Чоп", 28.03.2024. Фото: Руслана Гостюк/Суспільне Ужгород

Потяг Прага-Чоп запустили представники приватної компанії пасажирського залізничного перевезення з Чехії. У потязі є вагони з місцями для сидіння та вагони з ліжками.

"Їхала з Чехії. Ми виїхали о 1:30 і вже тут об 11. Це чудово. Дуже комфортно, дуже добре і швидко, дешево", — розповідає пасажирка Юлія.

Прикордонний та митний контроль пасажири цього потягу проходили на залізничному вокзалі.

"Оформлення пасажирів здійснюється через зал для оформлення. Що мається на увазі: пасажири виходять з поїзда та слідують через зал для оформлення, проходять спочатку прикордонний контроль, далі митний контроль. Якщо немає проблемних питань, пасажири проходять контроль швидко. У нас закладено нормативами до 2 хвилин на особу на прикордонний контроль. На митному відношенні — там йде до 5 хвилин на особу, якщо немає ніяких порушень. Після оформлення потяг знаходиться на станції "Чоп", його відтягують для відстою та очікування пасажирів", — додала начальниця відділу організації прикордонного контролю Ганна Воробець.

Що відомо про міжнародний поїзд Прага — Чоп

  • Перший рейс із Праги вирушить 27 березня й поєднає столицю Чехії з прикордонним українським містом Чоп.
  • Нічний поїзд Прага — Чоп вирушатиме з Праги о 21:52, з Кошице (Словаччина) о 06:38 ранку та прибуватиме до Чопа о 10:35.
  • У зворотному напрямку відправлення з Чопа о 17:35, з Кошице о 21:37, прибуття до Праги о 05:46 наступної доби.
  • У потязі передбачені вагони з місцями для сидіння, а також спальні; безплатний Wi-Fi.
  • Вартість квитків залежить від дня поїздки й у середньому становить близько 1060 грн за сидяче місце або 1700 грн за спальне місце. Придбати їх можна на сайті перевізника "RegioJet". У вартість квитка входить сніданок та кава або чай.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок