855 тисяч блакитних бюлетенів надрукували для виборів до Рівнеоблради

855 тисяч блакитних бюлетенів надрукували для виборів до Рівнеоблради

855 тисяч блакитних бюлетенів надрукували для виборів до Рівнеоблради
. Суспільне Рівне

Бюлетені для голосування за кандидатів у депутати обласної ради передали 15 жовтня в територіальні виборчі комісії. Їх пофасували і запакували в друкарні відповідно до кількості виборців на кожній дільниці. Плюс додали пів відсотка резервних, – пояснив голова Рівненської обласної ТВК Василь Курилас.

За його даними, для виборів у обласну раду надрукували 855 тисяч 888 бюлетенів блакитного кольору. До обласної ТВК за ними приїхали у супроводі поліцейських по три члени із кожної територіальної виборчої комісії.

Підприємством-виготовлювач поставив їх в промаркованих упаковках. На них зазначена відповідна кількість виборців, назва виборів, номери дільниці і округу, – каже голова обласної ТВК.

"Всі запаковані. Що стосується тексту виборчого бюлетеня до Рівненської обласної ради, ми оприлюднили все на сайті обласної ради. Звичайно, воно все в чорно-білому варіанті, але його можна побачити в графічному зображенні", – додав Василь Курилас.

18-го жовтня 64 ТВК Рівненщини мають отримати решту бюлетенів для місцевих виборів. А до 23-го жовтня їх усі мають передати на виборчі дільниці.

"В нас буде 2 округи по голосуванню до обласної ради, тобто загальна цифра 186 тисяч з лишнім. Точну цифру не скажу. Наш бус приїхав. Це дві пелети повних, вищі мене на зріст. Трошки є. Будуть на нашій комісії до 23-го числа під охороною поліції в запечатаному вигляді, поки ми їх не роздамо на дільничні виборчі комісії. Це буде 23-го числа", – член Рівненської міської ТВК Андрій Катеринчик.

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
  • Комітет виборців України вважає “клонування кандидатів ”, недотримання вимог щодо розміщення агітації, а також підкуп виборців найбільш частими порушеннями під час місцевої виборчої кампанії.
  • У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
  • У вересні Центральна виборча комісія акредитувала перших офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на місцевих виборах.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив друге питання загальнонаціонального опитування на місцевих виборах 25 жовтня, яке стосуватиметься створення вільної економічної зони на Донбасі. В Офісі президента пояснили, що її створення, у випадку підтримки українцями, може "зшити" регіон і повернути окуповані території.
На початок