У лікарнях Харкова готують для COVID-хворих понад 250 ліжок

У лікарнях Харкова готують для COVID-хворих понад 250 ліжок

У лікарнях Харкова готують для COVID-хворих понад 250 ліжок
.

У міських опорних лікарнях №13, №17 та №25, які приймають хворих на коронавірус, розгорнуть 254 ліжка з можливістю отримання кисневої терапії.

Про це на нараді у міськраді 12 жовтня розповіла заступниця Харківського міського голови з питань охорони здоров’я Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє кореспондент Суспільного.

"Ми на сьогоднішній день в 13, 17, 25 лікарні додатково проводимо киснепровід і відкриємо 254 додаткових кисневих ліжка. Ми для цього вишукали необхідні гроші за рахунок зекономлених коштів, за рахунок відмови від того, що ми хотіли зробити до кінця року. 4,6 мільйона гривень на сьогодні у нас уже працюють — це 254 точки, з них 104 — це 25 лікарня", — сказала Горбунова-Рубан.

За її словами, кисневі точки вводять в експлуатацію одразу після встановлення: "Ми їх вводимо у дію у міру того, як підводимо кисень — тобто не чекаємо жодного дня. Будемо вважати, 7-10 днів, і ми займемо всі ці ліжка".

За її словами, місто потребує додаткових 10 млн грн з бюджету на оснащення киснем додатково трьох лікарень.

"В нас залишилися заклади безкисневі, які просто терапевтичні — 28, 31 і 3 лікарні. В кожній з них можна розгорнути по 120 ліжок. Основна вимога НСЗУ і Міністерства охорони здоров’я — це 80% кисневих ліжок", — сказала Горбунова-Рубан.

Що відомо

  • 9 жовтня голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що на Харківщині планується розгорнути додатково 320 ліжок. Крім того, кількість додаткових ліжок має підготувати місто Харків. За його даними, йшлося про 150-250 ліжок.
  • Якщо динаміка захворюваності на коронавірус у Харківській області зростатиме, ліжка для пацієнтів почнуть розгортати у немедичних приміщеннях, повідомили в обладміністрації.
  • На Харківщині 12 жовтня — новий рекорд захворюваності на COVID-19 за добу: 741 випадок COVID-19. Уряд поставив перед місцевою владу вимогу — надати плани зі збільшення кількості місць для хворих на COVID-19.

На початок