В міськраді пояснили, чому харківське метро не отримало кредит на погашення зарплатного боргу

В міськраді пояснили, чому харківське метро не отримало кредит на погашення зарплатного боргу

В міськраді пояснили, чому харківське метро не отримало кредит на погашення зарплатного боргу
. Фото: metro.kharkov.ua

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" не отримало кредиту в сумі 50 млн грн для погашення боргу із зарплат, що виник у період жорсткого карантину, через тривалий процес узгоджень.

Про це на пресконференції 12 жовтня повідомив заступник Харківського міського голови Євгеній Водовозов.

"Метрополітен не отримав цей кредит. Метрополітен виплачує зараз за такою схемою: виплачує усю поточну зарплату і гасить борги. Це пов'язано з декількома питаннями. Процедура отримання виявилася дуже важкою, бо є зобов'язання харківського метрополітену перед Міністерством фінансів та міжнародними інституціями. Він мав отримати цю згоду. За мікрооцінками він отримував би цю згоду шість місяців. Ми за цей час самі розрахуємось", — сказав Водовозов.

За його словами, загальна сума боргу на цей день становить близько 30 млн грн.

"Ми до кінця року однозначно розрахуємось. Якщо нас не зупинять...", — зазначив віцемер.

Що відомо

  • 17 березня Харківський метрополітен призупинив роботу через карантин. Підземка відновила роботу через два місяці — 25 травня.
  • Про затримку виплати зарплати в метро стало відомо у квітні.
  • На початку травня у підземці повідомили, що підприємство намагається залучити додаткові кошти для виплати зарплати працівникам.
  • В день відновлення роботи метро у Харкові 25 травня директор підземки повідомив, що для погашення зарплатного боргу КП візьме 50 млн грн кредиту в українському банку.
  • В червні заступник мера Харкова Євгеній Водовозов говорив, що підприємство ще не отримало кредит. "Є величезна купа погоджень, в тому числі з Міністерством фінансів", — сказав він.
  • 10 липня машиністи метро у Харкові зібрались на платформі станції "Московський проспект" (зараз "Турбоатом") — вимагали погасити борги. Того ж дня вони зустрілись з керівництвом. "Прибутків 2 місяці не було. Як отримуємо дохід — так і платимо зарплату", — сказав заступник директора метро Владислав Теренко.
  • У вересні в метрополітені повідомили, що погасять зарплатний борг до кінця 2020 року.

На початок