У Житомирі на сесії розірвали контракт із генеральним директором Житомирської обласної лікарні Богданом Леськівим

У Житомирі на сесії розірвали контракт із генеральним директором Житомирської обласної лікарні Богданом Леськівим

7 березня на сесії депутати Житомирської облради ухвалили рішення розірвати контракт із генеральним директором Житомирської обласної клінічної лікарні Богданом Леськівим.

Про це із сесійної зали повідомляє кореспондент Суспільного Житомир Дмитро Клименко.

За це рішення проголосували 38 депутатів з 51, проти — 4, не голосували — 8.

У Житомирі на сесії розірвали контракт із генеральним директором Житомирської обласної лікарні Богданом Леськівим
Фото: Дмитро Клименко/Суспільне Житомир

Перед початком розгляду питання голова Жтомирської ОВА Віталій Бунечко і в.о. голови Житомирської облради Володимир Ширма виступали за те, щоб одразу перейти до голосування питання про розірвання контракту з генеральним директором Житомирської обласної лікарні.

Проти розгляду питання без обговорення виступив депутат Житомирської облради Сергій Крамаренко.

Зчинилася словесна перепалка.

"Я не очікував такого цинізму і такої нахабності. Я розумію, що тут всіх уже поломали через коліно, але ми говоримо про лікарню, яка є номером один у Житомирській області, і про людину, яка багато років працювала на цій посаді. Осанні 5 років ми дякували і аплодували цій людині, розповідали, який він молодець, і це дійсно є так, бо він підняв лікарню на високий рівень. А зараз ви не хочете навіть слова на виступ дати? Я передаю свої 7 хвилин 35 секунд, які у мене залишилися як у депутата, Богдан Богдановичу і наполягаю на тому, щоб він виступив", — сказав Сергій Крамаренко і передав виділений йому як депутату час Богдану Леськіву.

У Житомирі на сесії розірвали контракт із генеральним директором Житомирської обласної лікарні Богданом Леськівим
Сергій Крамаренко. Фото: Дмитро Клименко/Суспільне Житомир

Під час свого виступу Богдан Леськів розповів, що очолювана ним Житомирська обласна лікарня за 2023 рік заробила 525 мільйонів гривень.

"Ще 100 мільйонів гривень — це гроші, які менеджменту лікарні вдалося підключити за рахунок благодійної допомоги, грантів, подарунків. Завдяки моїм власним зусиллям в лікарню вдалося залучити томограф вартістю один мільйон євро. Закидують непропорційність у заробітних платах — я за те, щоб вони завжди були відкритими. За 2023 рік ми виплатили працівникам нашої лікарні у вигляді премій і надбавок 140 мільйонів гривень. За рахунок проведення закупівель ми зекономили 100 мільйонів гривень. Ми маємо в штаті 315 лікарів, за два роки з нашої лікарні пішли 38 лікарів, а на роботу за цей час ми прийняли 60 лікарів. Були моменити, коли стояли непрості задачі перед керівництвом лікарні, але ми з ними справилися", — сказав Богдан Леськів.

У Житомирі на сесії розірвали контракт із генеральним директором Житомирської обласної лікарні Богданом Леськівим
Богдан Леськів. Фото: Дмитро Клименко/Суспільне Житомир

Депутат Олександр Чорноморець говорить, що причини звільнення Богдана Леськіва пов’язані із контролем фінансування закладу.

"Питання не в Богдані Богдановичу. Але там питання, більше всього, по контролю фінансових траншів, які будуть йти на обласну лікарню. І треба туди поставити ту людину, яка буде підписувати це і виконуватиме доручення, які даватимуть десь і звідкись", — сказав Олександр Чорноморець.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко сказав, що отримувати під час війни такі зарплати як у менеджменту обласної лікарні — аморально.

"По зарплатам: на День медичного працівника зарплати замвідділення Леськіва О.Б., в тому числі, і премії, набагато менші, ніж у головного бухгалтера і завканцелярії. Суперлікарі, суперменеджери — по 50 тисяч. Чи таке припустимо? Питання моральності і аморальності", — сказав Віталій Бунечко.

Також виступив голова бюджетної комісії Олександр Дмитрук. Сергій Крамаренко запитав його про тендери в лікарні.

"Цей конфлікт був піднятий вами і ви виступили автором цього рішення після того, як Богдан Богданович відмовив вам у проведенні замовленого тендеру. Це правда чи це брехня?", — запитав Сергій Крамаренко.

"Шановні колеги, я вас усіх запевняю: в мене будівельного бізнесу немає, немає в мене бізнесу харчування, клірингу. Мене там ніде не було і не буде", — відповів Олександр Дмитрук.

Кореспонденти Суспільного запитали у Богдана Леськіва, чи мала місце ситуація із проведенням замовного тендеру, на що гендирекор обласної лікарні сказав, що не коментуватиме це питання.

Богдан Леськів очолював обласну лікарню упродовж 9 років.

Питання поставили на голосування. Рішення про розірвання контракту із Богданом Леськівим ухвалили голосами 38 депутатів облради.

У коментарі Суспільному після голосування Богдан Леськів назвав це рішення політичним.

"А підстави в такому випадку вже не мають значення, коли рішення політичне. Я не знаю, за що мене звільнили — подивлюся рішення, і тоді буду думати, чи відстоювати свою позицію у суді", — сказав Богдан Леськів.

Раніше Суспільне повідомляло, що 1 березня на засіданні бюджетної комісії Житомирської обласної ради члени комісії проголосували за те, щоб розірвати контракт із генеральним директором Житомирської обласної клінічної лікарні Богданом Леськівим.

Також перед сесією 7 березня депутати не підтримали пропозицію про внесення у порядок денний питання про звернення до вищих органів влади щодо можливої реорганізації Поліського університету шляхом приєднання його до ЖДУ.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок