Сеанс арттерапії провели для поранених захисників у хмельницькому музеї

Сеанс арттерапії провели для поранених захисників у хмельницькому музеї

Поліцейська психологиня вперше провела арттерапію для бійців у хмельницькому музеї
Поліцейська психологиня вперше провела арттерапію для поранених бійців у музеї, березень 2024, Хмельниччина. Фото: Інна Глега

Поліцейські психологи провели сеанс арттерапії для поранених захисників. Такий захід — регулярний, проте за межами медичного закладу, у Хмельницькому обласному художньому музеї, сеанс відбувся вперше. У ньому взяли участь десять бійців "Гвардії наступу".

Про це Суспільне Хмельницький розповіла начальниця сектору комунікації головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Інна Глега.

У сеансі арттерапії у Хмельницькому взяли участь 10 бійців "Гвардії наступу"
У сеансі арттерапії взяли участь 10 бійців "Гвардії наступу", березень 2024, Хмельниччина. Фото: Інна Глега

"Арттерапія — це спосіб психологічного розвантаження. Те, що це було проведено в музеї, — один із варіантів зміни обстановки, тому що хлопці тривалий період перебувають на реабілітації", — пояснила Інна Глега.

За її словами, в арттерапії не важливо, чи вміє людина малювати, чи ні: "У цьому виді терапії головне передати свої емоції й почуття. Для цього психологиня вказала тему, щоб налаштувати бійців на позитив".

Учасники арттерапії у Хмельницькому забрали картини з собою
Учасники арттерапії забрали картини з собою, березень 2024, Хмельниччина. Фото: Інна Глега

Сеанс арттерапії провела психологиня Анна Чайковська.

"За сприяння профспілки закупили полотна, фарби, пензлі. Хлопці малювали на справжніх мольбертах. Арттерапія — це один із найбільш м’яких видів психологічної корекції. Малювання знімає напругу, покращує настрій та повертає віру у власні сили", — розповіла Анна Чайковська.

Захисники у Хмельницькому малювали картини, використовуючи професійні матеріали
Захисники малювали картини, використовуючи професійні матеріали, березень 2024, Хмельниччина. Фото: Інна Глега

За її словами, учасники заходу забрали картини з собою. Арттерапію під час роботи з пораненими захисниками застосовують у рамках проєкту "Пункт психологічних практик". Крім неї, поліцейські психологи використовують каністерапією й іншими методиками реабілітації.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок