5 закарпатців затримано через підозру в шахрайстві

5 закарпатців затримано через підозру в шахрайстві

5 закарпатців затримано через підозру в шахрайстві
. Національна поліція

П'ятьох жителів Закарпаття затримали через підозру у шахрайстві та створенні злочинної організації. Про це сьогодні повідомив заступник начальника відділу департаменту карного розшуку Нацполіції України Тарас Педак.

За його словами, це 43-річний організатор, його спільник і три виконавці. Вони створювали фіктивні компанії з перевезення вантажів в Австрії, Німеччині, Чехії, Польщі, Італії, Литві, Латвії та інших країнах. Сума збитків становить 9, 5 мільйонів гривень. Чоловікам загрожує від 5 до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

"Учасники угрупування, використовуючи підроблені номерні знаки, водійські посвідчення та інші фіктивні документи, отримували товар, який до пункту призначення не доставлявся, а контрабандним шляхом потрапляв на територію України та в подальшому реалізовувався. Проведено 58 обшуків за місцями мешкання та перебування учасників угрупування а також місцями зберігання викраденого товару. У ході слідчих дій було виявлено та вилучено речові докази, які підтверджують їх злочинну діяльність", — сказав Тарас Педак.

Читайте також: Поліція затримала банду шахраїв, які привозили до України контрабанду з ЄС

На початок