Міністри та голови ОДА провели термінову нараду через ситуацію з COVID-19. Про що говорили

Міністри та голови ОДА провели термінову нараду через ситуацію з COVID-19. Про що говорили

Оновлено
Міністри та голови ОДА провели термінову нараду через ситуацію з COVID-19. Про що говорили
. УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 9 жовтня провів термінову селекторну нараду з міністрами та головами обласних державних адміністрацій через погіршення ситуації з поширенням COVID-19. За минулу добу в Україні підтвердили майже шість тисяч нових випадків захворювання.

Як повідомили джерела Суспільного в Кабінеті міністрів, на нараду зібралися всі голови обласних державних адміністрацій, міністри, а також секретар Ради національної безпеки і оборони.

Після наради з головами ОДА, міністри зберуться на урядове засідання. Потім, ймовірно, відбудеться засідання Державної та регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Учасники засідання повідомили Суспільному, що нарада стосувалась COVID-19.

"Все, що стосується стрімкого розповсюдження вірусу, проблемних питань, якщо є по областях, та реєстрації лікарень у НЗСУ", — зазначив один з учасників зустрічі та додав, що за підсумками засідання було вирішено прискорити видачу ліцензій для кисню та збільшити кількість мобільних бригад.

Що відомо

  • Станом на 9 жовтня в Україні лабораторно підтвердили новий "рекорд" за кількістю хворих на COVID-19. За минулу добу захворіло 5 804 особи. Також за добу зафіксували 89 летальних випадків.
  • Голова ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт вважає, що ситуація може погіршитися і прогнозує в країні до 9 тисяч нових випадків COVID-19 щодня.
  • Також Хабіхт заявив, що вакцину від COVID-19 не варто чекати раніше другої половини 2021 року.
  • Станом на 8 жовтня в Україні лабораторно підтвердили новий "рекорд" за кількістю хворих на COVID-19. За минулу добу захворіло 5 397 осіб. 2 263 пацієнтів одужали, а 93 — померли від ускладнень.
На початок