У хмельницькому профтехучилищі навчатимуть ремонтувати автівки

У хмельницькому профтехучилищі навчатимуть ремонтувати автівки

У Хмельницькому вищому професійному технічному училищі №11відкрили центр підготовки кваліфікованих робітників. На новому устаткуванні учнів навчатимуть ремонтувати автомобілі.

Про це Суспільному розповів директор навчального закладу Василь Селізар.

З його слів, тут навчатимуть слюсарів з ремонту автомобілів та слюсарів-електриків.

"Центр обладнано новою тестовою лінією для діагностування ходової частини автомобіля. Неможливо сьогодні підготувати кваліфікованого робітника на старій техніці. Тому що зараз автомобіль — це комп’ютер на колесах. Ми готуємо спеціалістів для того, щоб вони могли проводити якісний ремонт на тому якісному обладнанні", — говорить Василь Селізар.

У центрі підготовки кваліфікованих робітників з ремонту автівок є новітнє обладнання, лютий-2024. Фото: Суспільне Хмельницький
У центрі підготовки кваліфікованих робітників з ремонту автівок є новітнє обладнання, лютий-2024. Фото: Суспільне Хмельницький.

Про нове устаткування розповів майстер виробничого навчання Олександр Холодюк.

"Розвальний стенд, є тестові лінії, рихтувальні стенди. Ми тут просто навчаємо різні спеціальності. Маємо більш скомбіноване новітнє обладнання, що використовується на СТО. Ми намагалися закупити чим новіше обладнання для себе, щоб навчати учнів, щоб вони вміли користуватися", — розповідає Олександр.

Майстер виробничого навчання Олександр Холодюк розповів про нове устаткування, лютий-2024. Фото: Суспільне Хмельницький
Майстер виробничого навчання Олександр Холодюк розповів про нове устаткування, лютий-2024. Фото: Суспільне Хмельницький.

За словами директора навчального закладу Василя Селізара, у вищому професійному училищі навчається 480 учнів. 120 із них у новоствореному центрі закріплюватимуть теорію на практиці. А ще планують ремонтувати комунальний транспорт.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок