З ТОТ Херсонщини на підконтрольну Україні територію вдалось повернути ще п'ятьох дітей

З ТОТ Херсонщини на підконтрольну Україні територію вдалось повернути ще п'ятьох дітей

З тимчасово окупованої Херсонської області вдалось повернути на підконтрольну Україні територію ще п'ятьох дітей: двох дівчат і трьох хлопчиків.

Про це повідомив в Telegram керівник ОВА Олександр Прокудін.

За даними Прокудіна, дітям від 4 до 16 років, серед них — одна сирота. Зараз вони перебувають у безпечному місці, з ними працюють лікарі та психологи.

"Дякую організації Save Ukraine за цю важливу роботу. Від початку 2024 року вже вдалося повернути 25 дітей з окупованої Херсонщини", — написав начальник ОВА.

Раніше на підконтрольну територію України вдалось повернути подружжя з тимчасово окупованої території Херсонської області, повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Що відомо про повернення дітей на підконтрольну Україні територію

4 січня 2024 року з ТОТ Херсонщини до України повернули 12-річного Андрія. З проханням вивезти його з окупації до Офісу Омбудсмана звернулася старша сестра дитини.

Ще четверо дітей 2 лютого 2024 року повернула команда Save Ukraine з окупованої частини Запорізької та Херсонської областей.

Ще двох дітей вдалося повернути з тимчасово окупованої Росією частини Херсонщини на підконтрольну Україні територію 5 лютого 2024 року. Їхні родини співпрацювали із Save Ukraine.

Також відомо, що 11 лютого 2024 року до України з тимчасово окупованої території Херсонської області вдалось повернути 16-річну дитину.

19 лютого 2024 року з тимчасово окупованої території Херсонської області повернули дві родини з дітьми та підлітка-сироту.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок