Хлопцям потрібне авто на фронті: історія братів-військових з Одещини

Хлопцям потрібне авто на фронті: історія братів-військових з Одещини

На Одещині збирають кошти на автівку для військових Віталія та Владислава Афанасьєвих, які несуть службу на Запорізькому напрямку. Дві автівки, які в них були до цього, згоріли. Скільки грошей вже зібрали та як долучитися до збору Суспільному розповіли рідні хлопців.

Віталю — 31 рік, його брату Владиславу — 27. Обидва із квітня 2022 року на фронті, куди пішли добровольцями. Зараз захищають Україну на Запорізькому напрямку у лавах 67 окремого стрілецького батальну.

"Вони домовилися, що підуть разом. Звісно, було для мене дуже страшно, я просила, щоб хоч один, але вони так вирішили, сказали: мамо, ти нас так виховала. Як старший казав син: в мене земля горить, я не зможу тут знаходитися, тому що маю йти", — розповіла мати військовослужбовців Світлана Афанасьєва.

Брати-військові з Одещини
Брати Афанасьєви на фронті. Фото: із архіву Світлани Афанасьєвої

Жінка постійно тримає зв'язок із синами телефоном. Світлана зізнається, що розповідають їй не все, проте вона багато чого знає про життя на передовій:

"Були там на посту, то казали, що аж до того, що прильоти були біля них. Дивом залишилися живі. Цілий рік вони жили просто неба в лісопосадках, можна сказати в окопах. Ставили там собі якісь намети саморобні".

Наразі родина хлопців збирає їм на автівку. Усього необхідно 200 тисяч гривень, залишилося — 30.

"Зараз у нас відкритий збір на автомобіль, вони втратили два автомобілі і їм вкрай потрібні, тому що автомобіль на передовій — це все. Це вчасно підвезені боєприпаси, продукти", — каже Світлана.

Знищений автомобіль на фронті
Знищене авто військових. Фото: із архіву Світлани Афанасьєвої

Допомагає збирати кошти й родичка хлопців Тетяна. Каже, усі знайомі вже відгукнулися. Після інтерв’ю на місцевому телебаченні приходили з донатами і незнайомі люди.

"Прийшли до нас чоловік і жінка, літні такі люди. Кажуть: ми вас бачили по ТБ, добре, що правильно потрапили. Вони принесли 2000 грн. Взагалі 2000, то така солідна сума для збору, а потім ще потім вияснилося, що їхній син загинув на цій війні", — зазначила родичка братів Тетяна Афанасьєва-Єрошенко.

Охочі допомогти зможуть знайти посилання на збір на особистих сторінках родини у фейсбуці.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок