Як на Полтавщині ГО "КримSOS" об’єднує ВПО: які активності пропонують

Як на Полтавщині ГО "КримSOS" об’єднує ВПО: які активності пропонують

Вадим Штефан, Полтава
Вадим Штефан. Суспільне Полтава

26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу тисячі громадян вийшли на протест проти політики Росії у Криму. Відтоді цей день – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. А самі події біля будівлі Верховної Ради Криму можна вважати однією з перших українських перемог у війні з РФ.

Про це в ефірі Українського радіо "Полтава" розповів регіональний координатор по роботі зі спільнотами ГО "КримSOS" Вадим Штефан.

Дуже масово вийшли до будівлі парламенту і завадили колаборантам ухвалити незаконні рішення. Не було тоді потуги військової України, і люди через протест, зупиняючи своїми тілами дорогу танкам, вони намагалися зупинити цю агресію. Громадянське суспільство, здорові сили українського Криму показали, що можна боротися.

Нині організація "КримSOS" на Полтавщині займається переважно інтеграцією в життя області спільнот ВПО.

Нині наша організацію підтримує 18 таких спільнот у різних громадах області. Це такі ініціативні групи ВПО, вони не за принципом, звідки люди сюди перебралися: чи це Крим, чи Луганська область, чи Харківщина. Важливо, щоб ці люди були ініціаторами у громадах, виявляли бажання тут жити. І ми, щоб через такі спільноти допомагали людям інтегруватися.

Переселенці з Криму, які приїхали на Полтавщину, починаючи з 2014 року, теж докладали зусиль для того, аби питання українського Криму було на слуху.

Переселенець з Криму Іван Гришко почав працювати в нашій організації з 2015 року. Коли я був головою Громадської ради при ОДА, то в нас теж були кримські татари. Таких людей у Полтаві видно. Вони принесли сюди не тільки частину Криму, але і частину активності.

Повністю інтерв’ю в ефірі Українського радіо «Полтава» про роботу в області ГО «КримSOS» слухайте за посиланням

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок