Розмови в медіа про нелегітимність Зеленського з травня 2024 року — інфопрограма РФ

Розмови в медіа про нелегітимність Зеленського з травня 2024 року — інфопрограма РФ

Зеленський
Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції "Україна. Рік 2024", Київ, 25 лютого 2024 року. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Коли політики на Заході чи в Україні починають говорити про нелегітимність Володимира Зеленського як президента України з травня цього року — то це реалізація програми РФ, яка заклала в це кошти. Програму перехоплювали розвідки G7.

Про це Зеленський повідомив під час пресконференції на Форумі "Україна. Рік 2024" 25 лютого.

"[Заяви про нелегітимність Зеленського] — це не думка західних партнерів або когось всередині України. Це наратив і програма Російської Федерації. Відповідні документи мають всі розвідки «Великої сімки.» (...) Є документи, які це підтверджують. (...) У документах навіть прописані суми грошей, які виділяються тим чи іншим інституціям, щоб цю тему порушували (в публічному просторі — ред.)", — заявив глава держави.

Зеленський додав, що російські документи є в деяких журналістів США. Дехто із міжнародних партнерів озвучував українській владі прізвища людей всередині України, які розвивають цей наратив. Зеленський ставиться до поширення розмов про його нелегітимність "як до зрадницької позиції щодо України".

Водночас президент упевнений, що союзники із Заходу не підтримують цей фейк: "Наприклад, буде тут [в Україні] Еммануель Макрон, який із G7, можна поставити йому запитання, він відповість".

Згідно з Конституцією України, наступні президентські вибори в Україні мали б відбутися у кінці березня 2024 року. Але оскільки в країні діє воєнний стан, вибори законно відтерміновуються. Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що вибори відбудуться одразу після завершення воєнного стану. Володимир зеленський вважає, що виграв би на президентських виборах, якби вони відбулися вчасно.

На початок