Що відомо про першу десятку кандидатів від "ОПЗЖ" до Сумської міської ради?

Що відомо про першу десятку кандидатів від "ОПЗЖ" до Сумської міської ради?

Що відомо про першу десятку кандидатів від "ОПЗЖ" до Сумської міської ради?
. Суспільне Суми

Від партії "Опозиційна платформа – За життя" до Сумської міськради балотується 41 кандидат. У цьому матеріалі – дані про десять кандидатів, які йдуть першими у списку цієї партії.

Суспільне продовжує розповідати про кандидатів у депутати різних рівнів та на посади міських голів на місцевих виборах 25 жовтня.

Першим номером у списку партії йде Юрій Чмирь. Працює директором з економіки ТОВ "Хемікал Інвест Лімітед". Він депутат Сумської обласної ради, суб’єкт висування - партія “Відродження”.

З 2010 року до 2013 року був головою Сумської ОДА. З грудня 2013 року до лютого 2014 року – заступником Глави Адміністрації Президента України Віктора Януковича.

З 2006 року до 2010 року – народний депутат України від Партії регіонів. Був членом Комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності, членом Комітету Верховної Ради з питань економічної політики.На виборах 2019 року був кандидатом в народні депутати України. Посів друге місце: з результатом 17,38%.

Наразі у Печерському районному суді м. Києва триває судовий процес щодо декларування чоловіком недостовірної інформації. У 2017 році цей суд просив дозвіл до речей і документів (телефонних розмов Юрія Чмиря у період з 20.11.2013 по 22.02.2014) у справі про розгін Євромайдану. Однак зараз немає інформації по рух справи.

Другий у списку – Віталій Жиленко. Працює заступником директора ТОВ “Сумбудтранс”, є головою Асоціації "Будівельних підприємств".

Депутат Сумської міської ради, співголова депутатської групи “Опозиційна платформа – За життя”.

З 2010 до 2015 року був депутатом Сумської міської ради, суб’єкт висування – Партія регіонів. У 2006 році балотувався до Сумської міської ради за списком Народно-демократичної партії. Не пройшов.

Двічі балотувався до Верховної ради. У 2014 році як самовисуванець посів 9 місце з результатом 4,8%. У 2019 році – як висуванець від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”. Посів третє місце з результатом 9,8%.

Третім у списку йде Ігор Перепека фізична особа – підприємець, заступник директора Асоціації "Будівельних підприємств".

Депутат Сумської міської ради, співголова депутатської групи “Опозиційна платформа – За життя”. Також був депутатом Сумської міської ради (2010-2015 рр.), суб’єкт висування – Партія регіонів.

Читайте також: Місцеві вибори-2020. Кого ми обираємо та що треба знати про компетенції влади

Четверта – Наталія Холявка. Працює директором ТОВ “Сумбудтранс”. Також є керівником ТОВ “Кафе “Кобзар” у Сумах.

П'ятою у списку є Наталія Стрельченко. Працює в.о. заступника голови громадської організації “Сумська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос”. Дружина Олександра Стрельченка, який балотується до Сумської обласної ради від цієї ж партії.

У 2015 році балотувалася на виборах до Сумської міської ради від політичної партії “Опозиційний блок”. Не пройшла.

Шостим йде Геннадій Гризодуб. Працює заступником директора ВАТ АТП 15927. З 2010 до 2012 року був начальником відділу транспорту та розвитку інфраструктури головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації. У 2013 році – радник міського голови міста Суми Геннадія Мінаєва. 2013-2014 – начальник відділу логістики та зв’язку Сумської міської ради.

Депутат Сумської міської ради, член депутатської групи “Опозиційна платформа – За життя”. Суб’єкт висування – політична партія “Опозиційний блок”. У 2010 році балотувався і не був обраний до Сумської міської ради від Партії регіонів.

Є одним із засновників об'єднання громадян “Сумська міська асоціація автомобільних перевізників”.

Сьомий у списку - Олександр Корольов. Директор, засновник та кінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Дахцентр”.

Восьмим значиться Юрій Перепека. Він - фізична особа – підприємець. З 1995 року займається приватною підприємницькою діяльністю у галузі автомобільних пасажирських перевезень.

Депутат Сумської міської ради, член депутатської групи “Опозиційна платформа – За життя”. Суб’єкт висування – політична партія “Опозиційний блок”. Також був депутатом Сумської міської ради у 2010-2015 роках, обраний за списком Партії регіонів.

Є одним із засновників Сумського міського благодійного фонду “Вічний вогонь”.

Дев’ятою є Олена Савченко. Працює юристом ТОВ “СЕРВІСРЕСУРС” – одного з підприємств, яке займається вивезення твердих побутових відходів у м.Суми.

Замикає десятку Дар’я Шибаєва. Працює менеджером ТОВ “СЕРВІСРЕСУРС”.

Що відомо

  • У мери Сум від "ОПЗЖ" висунули колишню заступницю Юрія Чмиря.
  • На вибори до Сумської міської ради подалися 14 політичних партій, до обласної - 12.
  • Повні списки кандидатів в депутати Сумської міськради від усіх партій опубліковані тут.
  • Хто йде на вибори до Сумської міськради від "Європейської Солідарності": перша десятка.
  • Хто йде на вибори до Сумської міськради від партії "За майбутнє": перша десятка
  • На посаду Сумського міського голови балотуються 10 кандидатів.
  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня 2020 року початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.
На початок