На Лимано-Куп'янському напрямку українські військові взяли у полон п'ятьох окупантів — Євлаш

На Лимано-Куп'янському напрямку українські військові взяли у полон п'ятьох окупантів — Євлаш

На Лимано-Куп'янському напрямку українські військові взяли у полон п'ятьох окупантів — Євлаш
. Фото: Генштаб ЗСУ

На Лимано-Куп'янському та Бахмутському напрямках тривають запеклі бої. Російські війська продовжують штурмувати поблизу Синьківки, Тернів, Часового Яру та Кліщіївки. Також українські військові 21 лютого взяли у полон п'ятьох окупантів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш.

За його інформацією, на Лимано-Куп'янському напрямку протягом 21 листопада відбулось 11 боїв. Армія РФ 725 разів обстріляла українські позиції з артилерії та інших видів озброєння, також вони 29 разів били дронами та завдали десять авіаударів.

"Противник втратив 398 окупантів вбитими та пораненими, ще п'ять поповнили обмінний фонд", — розказав Євлаш.

Також українські військові знищили 138 одиниць військової техніки армії РФ, серед якої:

  • шість БМП;
  • п'ять МТЛБ;
  • десять гармат різних калібрів;
  • 15 автомобілів;
  • одна система ППО "Стріла-10"
  • 97 дронів.

"Ворог продовжує тиснути в районі Синьківки та намагається її захопити. Про те безуспішно. В районі Лимано-Куп'янського напрямку залишається гарячою точка так званого Торського виступу. Це населений пункт Терни. Там ворог також стягує свої резерви та намагається активізувати штурми", — зауважив речник.

Також Євлаш розказав, що на Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бої в районах часового Яру, Андріївки та Кліщіївки.

"У Часовому Ярі ворог переходить до лобових атак та намагається обійти по флангах в районі Іванівського та Богданівки. Що стосується Кліщіївки та Андріївки, там противник намагається вийти на канал Сіверський Донець-Донбас та зайняти там оборону", — розказав він.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок