Серед 11 дітей, яких вчора вдалось повернути до України з ТОТ та Росії — четверо з Херсонщини

Серед 11 дітей, яких вчора вдалось повернути до України з ТОТ та Росії — четверо з Херсонщини

До України 20 лютого вдалося повернути 11 дітей з тимчасово окупованої території та Росії. Серед них — четверо дітей з Херсонщини.

Про це у Telegram повідомив керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін

У дописі йдеться, що повернення відбулося за сприяння Держави Катар у взаємодії з Уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем у межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

"Серед повернутих — четверо дітлахів, віком від двох до пʼяти років. Дві сироти, сестрички-двійнята, а також брат і сестра, які опинилися у складних життєвих обставинах. Малечу росіяни депортували з одного з дитячих закладів області. Радий вітати їх вдома. Вони отримають усю необхідну допомогу та підтримку", — написав очільник ОВА.

Також Прокудін розповів, що з початку року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути двадцять дітей з Херсонської області.

Що відомо про повернення дітей на підконтрольну Україні територію

4 січня 2024 року з ТОТ Херсонщини до України повернули 12-річного Андрія. З проханням вивезти його з окупації до Офісу Омбудсмана звернулася старша сестра дитини.

Ще четверо дітей 2 лютого 2024 року повернула команда Save Ukraine з окупованої частини Запорізької та Херсонської областей.

Ще двох дітей вдалося повернути з тимчасово окупованої Росією частини Херсонщини на підконтрольну Україні територію 5 лютого 2024 року. Їхні родини співпрацювали із Save Ukraine.

Також відомо, що 11 лютого 2024 року до України з тимчасово окупованої території Херсонської області вдалось повернути 16-річну дитину.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок