"Мрію зустріти світанок у Криму". Історія військового з бригади "Лють", який воює на Херсонському напрямку

"Мрію зустріти світанок у Криму". Історія військового з бригади "Лють", який воює на Херсонському напрямку

Ексклюзивно

Військовослужбовець на псевдо "Талан" воює на Херсонському напрямку у складі штурмової бригади "Лють".

Військовий з позивним "Талан" — заступник командира четвертого штурмового батальйону "Тавр" штурмової бригади "Лють". Боротьбу за територіальну цілісність України він розпочав у 2014 році. Тоді приєднався до лав Національної поліції, далі у складі добровольчого підрозділу воював на Донеччині. Повномасштабне вторгнення військовий зустрів у Бахмуті.

"На той час відбивали збройну агресію РФ. Особовий склад практично 100% добровільно прийняв рішення про перехід в лав штурмової бригади. І ми ввійшли всім складом, як окремий батальйон — четвертий штурмовий батальйон "Тавр", — розповідає військовий.

Штурмова бригада "Лють"
Бійці Об'єднаної штурмової бригади "Лють". Фото: Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України "Лють"

Після виконання бойових завдань на Донеччині підрозділ був відведений на Херсонщину. Як говорить військовий із позивним "Талан", це в першу чергу пов'язано з тим, що надходить багато новітньої техніки та озброєння. І завдяки цьому, українські захисники будуть більш ефективно знищувати військових РФ на території України.

"Всю цю техніку комусь потрібно водити, з неї потрібно стріляти. Тому ми потребуємо різних спеціалістів. І розвідників, і операторів БпЛА, і штурмовиків, звісно, щоб безпосередньо знищувати російських окупантів в окопах", — каже "Талан".

Штурмова бригада "Лють"
Військовослужбовці Об'єднаної штурмової бригади "Лють". Фото: Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України "Лють"

У його підрозділі служать колишні співробітники поліції та добровольці, і вони ефективно виконують бойові завдання.

За словами військовослужбовця, на кожного з хлопців і дівчат він повністю може покластися і впевнений, що у бою вони не підведуть.

"Назва "Лють" — на мою думку, це лють українців до окупантів, які прийшли на нашу землю вбивати наших людей, наших братів. І нашу лють ми перетворюємо на зброю. Наші війська мають все необхідне зі зброї та екіпірування. Також маємо багато озброєння іноземного виробництва — дрони та інші системи, які допомагають нам знищувати армію РФ. Людина, яка вирішила стати до лав нашої штурмової бригади, отримує підвищене грошове забезпечення. Це важливо, адже людина відчуває, що його сім'я і він важливі державі, і держава піклується про них", — говорить він.

Виконувати бойові завдання, говорить "Талан", допомагає мрія.

"Найбільше за все, мрію зустріти світанок у Криму, а ще — десь на кордоні з РФ та помахати їм рукою", — сказав військовий.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок