В Житомирі внесли зміни до переліку категорій дітей, яких харчують за гроші з місцевого бюджету

В Житомирі внесли зміни до переліку категорій дітей, яких харчують за гроші з місцевого бюджету

діти, харчування, бюджет, гроші, школа, ліцей, дитсадок, Житомир
Приміщення Житомирської міської ради. Суспільне Житомир

В Житомирі внесли зміни до існуючого переліку категорій дітей, які вже отримують харчування в дитсадках та школах за рахунок міського бюджету. Таке рішення ухвалили 21 лютого на засіданні виконкому Житомирської міської ради.

Як сказала під час виконкому заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко, зміни в існуючі додатки рішення виконкому вносяться відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Зміни стосуються, зокрема, дітей, чиї батьки на початку повномасштабного вторгнення захищали Україну в лавах добровольчих формувань чи стояли на захисті безпеки населення та інтересів держави.

"Просимо внести зміни в існуюче рішення, в додатки, де зазначені пільги (по харчуванню дітей – ред.). Вони стосуються змін, внесених до Закону про статус ветеранів війни, стаття 6, пункт 25. Відповідно там йдеться, що особи, які з 24 лютого по 25 березня 2022 року відповідно до Закону України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" або у складі добровольчих формувань, які взаємодіяли зі ЗСУ, Міністерством внутрішніх справ, тобто всіма державними підрозділами брали безпосередню участь у захисті та заходах, необхідних для оборони і територіальної цілісності. Відповідно їх віднесли до осіб, які належать до учасників бойових дій. Також відповідно до статті 7, йдеться про людей, які належать до осіб із інвалідністю внаслідок війни", — сказала Світлана Ковтуненко.
В Житомирі розширили перелік категорій дітей, яких харчують за гроші з місцевого бюджету
Скрин пункту 25 статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"

діти, харчування, бюджет, гроші, школа, ліцей, дитсадок, Житомир
Скрин Додатку 1 проєкту рішення виконкому Житомирської міськради від 03.08.2022 № 556

діти, харчування, бюджет, гроші, школа, ліцей, дитсадок, Житомир
Скрин Додатку 2 проєкту рішення виконкому Житомирської міськради від 03.08.2022 № 556

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок