"1 день працюємо для ЗСУ": ірпінчани передали на фронт автівки та безпілотники

"1 день працюємо для ЗСУ": ірпінчани передали на фронт автівки та безпілотники

"1 день працюємо для ЗСУ": ірпінчани передали на фронт автівки та безпілотники
Безпілотники для ЗСУ. Фото (скрін з відео): Ірпінська міська рада/Telegram

Громади Київщини продовжують підтримувати військових Збройних сил України. Зокрема, Ірпінь передав автомобілі та дрони.

Про це повідомляє у Telegram Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

"Воїнам складно та вони не падають духом і вже планують повернення захоплених рашистами територій. Для цього їм потрібні БпЛА та авто", — сказав Маркушин.

За його словами, наразі українським бійцям передали пікап, джип, Mavic 3T та партію FPV-дронів. Допомога поїхала на Донеччину.

"1 день працюємо для ЗСУ": ірпінчани передали на фронт автівки та безпілотники
Авто для ЗСУ. Фото (скрін з відео): Ірпінська міська рада/Telegram

Зазначається, що безпілотники та позашляховики придбали за кошти працівників Ірпінської міської ради, комунальних підприємств, медиків і освітян громади у рамках збору "1 день працюємо для ЗСУ".

Напередодні повідомлялося, що на засіданні виконавчого комітету міської ради ухвалили рішення про технічний перерозподіл бюджету, щоб профінансувати закупівлю безпілотників для армії.

Як зазначив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, наразі точно не визначили, скільки і які саме БпЛА купуватимуть. Утім, планується придбати FPV-дрони з тепловізорами і без, Mavic 3Т, а також комплекси Starlink та окопні системи радіоелектронної боротьби.

Що відомо про допомогу Ірпеня військовим ЗСУ

У листопаді 2023 року депутати Ірпінської міськради проголосували за виділення 2,5 млн грн на потреби військових Збройних сил та Національної гвардії.

До того в Ірпені організували акцію "1 день роботи для ЗСУ" — збір від працівників міської ради на потреби армії.

У День Збройних сил України 6 грудня Ірпінь передав підрозділам ЗСУ 15 автомобілів, близько 40 дронів, комплекс супутникового інтернету "Starlink" та іншу амуніцію. Загалом для військових закупили техніки на 4 млн грн.

Наприкінці 2023 року депутати Ірпінської міської ради ухвалили міський бюджет-2024. В кошторисі передбачили 15 мільйонів гривень на програму системної допомоги військовим.

У січні в Ірпені за кошти місцевого бюджету придбали ударні та розвідувальні БпЛА. Їх передали бійцям бригади "Буревій" Нацгвардії.

На початок