"Звичайно, у нас же вибори". Голова МОЗ прокоментував концерт Полякової у Харкові

"Звичайно, у нас же вибори". Голова МОЗ прокоментував концерт Полякової у Харкові

"Звичайно, у нас же вибори". Голова МОЗ прокоментував концерт Полякової у Харкові
.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розкритикував проведення концерту співачки Олі Полякової в Харкові. Степанов заявив, що не розуміє, чому міська влада дозволила проведення багатолюдного концерту в період зростання захворюваності на COVID-19.

"Харків, який зараз перебуває постійно в антирейтингу, в антирекордах... Дуже важливо було для місцевої влади провести цей концерт. Звичайно, у нас же ж вибори, це ж головне. Не здоров’я і життя громадян, а вибори. Тому обов’язково було провести концерт 3 жовтня, зібрати тисячі людей, щоб потім подивитись, яка кількість захворілих буде вже за тиждень, 10 днів. Чи збільшиться вона? Це така логіка? Мені просто цікаво, це така логіка у місцевої влади?" — сказав Степанов на брифінгу.

Він зазначив, що кількість госпіталізацій з COVID в Україні щодня збільшується. Сьогодні в лікарнях 16745 людей, тоді як всередині липня було 3,5 тисячі.

"Майже в п'ять разів збільшилась кількість людей, які одночасно перебувають в лікарнях. Наша медична система має певну межу, як би ми не збільшували кількість ліжок. На сьогодні у нас 37 тисяч ліжок. Максимально ми ще можемо збільшити до 50 тисяч, бо ми не можемо забрати ліжка, які відведені під лікування інфарктів, інсультів, онкологічних хворих, з пологових будинків...", — заявив Степанов.

"Такі ваші легковажні дії, таке ваше відношення до здоров'я громадян в тому числі інколи до ваших виборців, воно може призвести до того, що у нас банально просто закінчаться ліжка і банально закінчаться медичні працівники... Хоча б якась повага до них повинна бути? Хоча б маленька!" — заявив міністр.

Що відомо

  • 3 жовтня у Новобаварському районі Харкова місцева адміністрація влаштувала концерт української співачки Ольги Полякової. За даними поліції, на нього зібралося близько двох тисяч людей. Масовий захід слідчі розслідують за статтею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням".
  • За інформацією поліції, про неприпустимість масових заходів під час карантину правоохоронці попередили адміністрацію Новобаварського району за два дні до концерту, 1 жовтня, коли отримали відомості про запланований концерт. На фотографіях із заходу видно, що охочим роздавали захисні маски.
  • Концерт Полякової анонсувався як святковий виступ, присвячений Дню працівників освіти. Глава Адміністрації Новобаварського району і депутатка міськради, членкиня фракції Опозиційний блок "Довіряй Ділам" Тетяна Цибульник на місцевих виборах 2020 року разом із донькою балотується кандидаткою до Харківської міської ради від "Блоку Кернеса — Успішний Харків".
  • На Харківщині 5 жовтня виявили 446 нових випадків COVID-19 за добу.
На початок