У Полтаві планують встановити дошки на честь воїнів Артема Медведєва, Олексія Крижанівського та Володимира Кісельова

У Полтаві планують встановити дошки на честь воїнів Артема Медведєва, Олексія Крижанівського та Володимира Кісельова

У Полтаві планують встановити дошки на честь воїнів Артема Медведєва, Олексія Крижанівського та Володимира Кісельова
. Фото: Facebook/ Генеральний штаб ЗСУ

У Полтаві хочуть погодити встановлення меморіальних та інформаційних дощок у пам’ять про трьох воїнів, які захищали Україну під час повномасштабного російського вторгнення. Таблички планують розмістити на фасадах навчального закладу та житлового будинку.

Рішення про дозвіл встановити дошки на честь полеглих бійців планують ухвалити 22 лютого на засіданні виконавчого комітету. Про це стало відомо з проєктів рішення на сайті міськради.

Артем Медведєв

Дошку на честь Артема Медведєва планують встановити на фасаді полтавської школи №9. Згідно з проєктом рішення, військовий служив в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. З 2008-го по 2013-й рік навчався на історичному факультеті Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка. Артем був ультрасом "Ворскли", грав у футбол. Працював у Полтаві та Києві, виховував доньку.

Артем Медведєв
Артем Медведєв. Колаж "Полтавщина"

Загинув 18 серпня поблизу села Максимівка Миколаївської області. Він був гранатометником. Про це Суспільному розповів речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін. Поховали чоловіка на кладовищі у селі Затурине, що неподалік Полтави. У нього лишилися мати, батько, брат та донька.

Олексій Крижанівський

Пам’ять про бійця Олексія Крижанівського вшанують у тій же школі № 9.

Прощання з Олексієм Крижанівським у Полтаві
Прощання з Олексієм Крижанівським у Полтаві. Суспільне Полтава

Молодший сержант із 2015 року став на захист України. Спочатку виконував завдання в зоні АТО, а із 26 лютого 2022-го боронив кордони країни на півночі та сході на посаді стрільця-оператора.

Загинув Олексій Крижанівський 12 липня під час виконання бойового завдання поблизу села Красногорівка на Донеччині. Про це Суспільному повідомив Роман Істомін. Воїн посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Володимир Кісельов

Пам’ять про полтавця Володимира Кісельова вшанують інформаційною дошкою на фасаді будинку на вулиці Дмитра Коряка, 2А. Вона виходить на вулицю Капітана Володимира Кісельова, яка перейменована на його честь 2023-го року.

Володимир Кісельов
Володимир Кісельов. Зміст

Боєць - капітан спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України, Герой України з удостоєнням ордену "Золота Зірка" (посмертно). Під час російського вторгення в Україну 2022 року був керівником групи Центру спеціальних операцій СБУ. Загинув 7 травня 2022-го під час боїв за острів Зміїний. Похований у Полтаві. У нього залишились мати, дружина та донька.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок