Внаслідок розстрілу автівки у Нікополі загинув заступник міського голови Віталій Журавльов: що про нього відомо

Внаслідок розстрілу автівки у Нікополі загинув заступник міського голови Віталій Журавльов: що про нього відомо

Внаслідок розстрілу автівки у Нікополі загинув заступник міського голови Віталій Журавльов: що про нього відомо
Віталій Журавльов. Фото: Міська рада Нікополя

Внаслідок розстрілу автівки у Нікополі на Дніпропетровщині 8 лютого загинув заступник міського голови Віталій Журавльов.

Про це Суспільному стало відомо з власних джерел.

Віталій Журавльов народився 6 січня 1965 року. Вивчав правознавство у Харківському університеті внутрішніх справ, який закінчив у 1998 році. Захистив дисертацію, був кандидатом юридичних наук. У 2008 році за рішенням МОН України йому було присвоєно вчене звання "Доцент". Також був автором понад 40 опублікованих наукових робіт, повідомили на сторінці міської ради Нікополя.

Понад 20 років роходив службу в підрозділах МВС України, в тому числі – на керівних посадах. Мав звання полковника міліції. Здійснював викладацьку діяльність у ряді вищих навчальних закладів України.

З грудня 2020 року працював радником, з вересня 2021 року – заступником міського голови Нікополя.

"Віталій Журавльов активно займався громадською діяльністю. Був депутатом Нікопольської міської ради (VI та VIII скликань), членом виконкому Нікопольської міської ради (2016-2017), членом Національної спілки журналістів України, а також керівником Громадської спілки "Нікопольці", – йдеться у повідомленні.

Спогади колишнього колеги Віталія Журавльова

Суспільне поспілкувалось з колишнім колегою загиблого Віталія Журавльова та членом наглядової ради у Нікополі Сергієм. Він розповів, раніше чоловіки працювали разом у правоохоронних структурах.

"Ми в один час працювали в одній структурі МВС, потім в громадській раді стикалися. Я його дуже добре знав. Він був працівником міліції, ще не поліції, а міліції. Ми багато кого саджали, він ще й був керівником відділу, то багато хто зараз виходить, кого саджали ще в ті часи. Це одна така з версій. А так їх може бути дуже багато і і їх можуть тільки правоохоронні органи виставляти", – розповів Сергій.

Сергій каже, нині проживає недалеко від будинку загиблого. Вранці чув звуки схожі на постріли, та не індентифікував їх.

"Оцих пострілів, гупань так багато, що коли почув автоматну чергу і побачив, що з того боку йде дим, то подумав, що то війська РФ вже пуляють. Тому не придав цьому значення", – каже чоловік.

Віталій Журавльов був заступником міського голови Нікополя з 2021 року. Він має дружину, дітей та онуків.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок