Шість авіабомб влучили по прикордонній Вовчанській громаді за добу: "РФ хоче знищити всі населені пункти вздовж кордону"

Шість авіабомб влучили по прикордонній Вовчанській громаді за добу: "РФ хоче знищити всі населені пункти вздовж кордону"

Протягом доби 6 лютого у Вовчанській громаді зафіксували шість влучань керованих авіабомб.

Про це у коментарі Суспільне Харків сказав начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі 7 лютого.

"За останню добу на територію громади спустили шість КАБів. Були розбиті сільськогосподарські підприємства, зазнала пошкоджень школа. На території Вовчанської громади вкрай важка ситуація і з обстрілами, і з погодними умовами, і з ситуацією, яка склалася", — говорить Гамбарашвілі.

Фото: Лариса Говина/Суспільне Харків
Після деокупації півтора року не зупиняються обстріли міста Вовчанська і населених пунктів, які розташовані на кордоні з країною-агресоркою.
Тамаз Гамбарашвііначальник Вовчанської МВА

"Це насамперед терор цивільного населення, тому що ніяких стратегічних об'єктів на території громади немає, і в місті Вовчанську також. Обстріли ведуться тільки по населенню, по підприємствах, магазинах, школах, дитячих садочках — вся громада потерпає від обстрілів", — говорить Гамбарашвілі.

На мою думку, країна-агресорка хоче знищити всі населені пункти, які розташовані вздовж кордону.

У Вовчанській громаді попри обстріли живуть майже 11 тисяч людей, можливість евакуюватися є, але люди не хочуть їхати, говорить посадовець.

"Сьогодні на території громади живуть майже 11 тисяч людей, з них 3,5 тисячі — в самому Вовчанську. Зараз відсоток людей, які виїжджають, маленький, тому що це вже стала цифра, і виїжджають насамперед люди, в яких вже зовсім пошкоджене або знищене майно. А так люди залишаються і живуть у своїх будинках", — говорить керівник Вовчанської міської військової адміністрації.

За його словами, кількість зруйнованого і пошкодженого майна у громаді збільшується щодня.

"На сьогодні дуже важко сказати точно, яка кількість зруйнованих або пошкоджених будинків, тому що місто велике, обстріли кожен день. Тому ми не встигаємо підраховувати, але середня цифра може бути до 50%", — сказав Тамаз Гамбарашвілі.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок