Підозрюють у допомозі ухилянтам. На Кіровоградщині затримали посадовця Служби судової охорони

Підозрюють у допомозі ухилянтам. На Кіровоградщині затримали посадовця Служби судової охорони

У Кіровоградській області затримали заступника командира підрозділу територіального управління Служби судової охорони. Його підозрюють у корупції.

Це інформація від речниці територіального управління бюро у Миколаєві Ольги Проценко. За даними слідства, посадовець вимагав плату від чоловіка, який хотів працевлаштуватись до служби судової охорони Світловодського міськрайонного суду. Місце у взводі підозрюваний оцінив у дві тисячі доларів США. Його затримали 6 лютого після одержання оплати за працевлаштування.

Речниця СБУ в регіоні Юлія Ткач сказала, що на підставі зібраних доказів посадовцю повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Санкція статті передбачає покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Підозрюваний працював у цьому підрозділі доволі давно. Наразі ми встановлюємо, чи це перший випадок такого працевлаштування, чи також були й інші. У нього були зв’язки у відділі кадрів, через які він вирішував такі питання. Тобто люди за оплату реально могли бути працевлаштовані. У цій схемі також могли бути задіяні інші працівники, зокрема з відділу кадрів".

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу тримання під вартою. Суспільне планує побувати на судовому засіданні. Тоді озвучимо позицію підозрюваного.

На початок