"Непроста розмова": Добкін поговорив з рідними й друзями Кернеса, Фукс чекає "правильних рішень"

"Непроста розмова": Добкін поговорив з рідними й друзями Кернеса, Фукс чекає "правильних рішень"

"Непроста розмова": Добкін поговорив з рідними й друзями Кернеса, Фукс чекає "правильних рішень"
.

Кандидат на посаду мера Харкова Михайло Добкін поспілкувався з родиною й друзями Харківського міського голови Геннадія Кернеса, який перебуває на лікуванні в берлінській клініці "Шаріте".

Про це Добкін повідомив у Telegram-каналі.

"Поговорив сьогодні з Родиною і Друзями Геннадія Кернеса. Непроста була розмова, але найголовніше: лікарі задоволені динамікою лікування! Він йде на поправку, і ми усі чекаємо його у Харкові!" — написав Добкін.

Про розмову з Добкіним повідомив бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс.

"Говорив сьогодні з Михайлом. Він вчинив як гідний чоловік і християнин. Чекаємо добрих новин і правильних рішень", — відреагував на допис Добкіна Фукс.

Що відомо

  • 16 вересня в Харків з Нюрнберга прибув літак Bombardier Challenger 604 з бортовим номером D-AFAD, яким за кілька годин доправили до Берліна хворого на COVID-19 Кернеса.
  • 23 вересня партія "Блок Кернеса — Успішний Харків" висунула Кернеса на посаду кандидата мера Харкова. Перший заступник мера Ігор Терехов повідомив, що міський голова невдовзі повернеться в Харків.
  • 23 вересня Михайло Добкін повідомив, що подав документи кандидата на посаду Харківського міського голови до міської виборчої комісії, хоча у червні висловлював намір висуватися в мери Києва.
  • Коментуючи своє рішення 24 вересня, Добкін сказав, що не сумнівається в одужанні Кернеса й висунув свою кандидатуру в мери для "підстраховки" мера, щоб ситуацією не скористалися конкуренти. Тоді ж Добкін повідомив, що своє рішення з рідними й командою Кернеса не обговорював.
  • Перший заступник Кернеса Ігор Терехов, коментуючи рішення Добкіна, сказав: "Ну і що? А в чому тут несподіванка? Ну захотіла людина, нехай висувається. Це його право. Ми користуємося довірою харків'ян, ми цінуємо цю довіру, і ми харків'ян ніколи не зрадили жодними походами".
  • В інтерв'ю LB.UA, яке вийшло 1 жовтня, Добкін сказав, що веде соціологію: "За моєї участі у виборах знімати Кернеса марно. У мене ніхто не виграє. Як ніхто не виграє у Кернеса — так ніхто без Кернеса не виграє у мене... Нічого я не відніму. Щойно Гена повертається, в будь-якому стані, я знімаюсь, навіть якщо такої можливості не буде чисто фізично".
  • Добкін також висловився про команду Кернеса: "Команда — це коли він, тоді вони команда. А коли його немає, для мене це не команда Кернеса. Окремо від Геннадія Адольфовича я їхню команду не визнаю".
  • 2 жовтня у міськраді спростували чутки про смерть Кернеса. Відсутність відеозвернень з клініки в мерії пояснюють тим, що у відділенні, де перебуває міський голова, заборонено користуватися гаджетами.
На початок