Захищає від чотирьох штамів: Кіровоградщина отримала 800 доз вакцини від грипу

Захищає від чотирьох штамів: Кіровоградщина отримала 800 доз вакцини від грипу

Кіровоградська область отримала 800 доз вакцини від грипу, яка захищає від чотирьох штамів. Щепитись безкоштовно можуть дорослі та діти від шести місяців, у яких немає протипоказів. Вакцина є у кабінетах щеплення.

Вакцину від грипу отримали всі медико-санітарні центри Кіровоградської області, сказала головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук.

Всього в області від грипу вакцинувались 4113 людей. З них половина — це медичні працівники. Є також вагітні жінки, діти, люди, які мають хронічні, онкологічні захворювання. Саме ці групи ризикують мати ускладнення після грипу, говорить Надія Оперчук.

За її даними, за два місяці в Кіровоградській області зафіксували 43 випадки грипу. Більшає хворих на гострі вірусні інфекції. За тиждень — на 600 людей.

У кабінеті щеплень першого центру медико-санітарної допомоги мають 30 доз – показала медсестра Наталія Марченко. Вакцина містить одну дозу в одному шприці для однієї людини. Захищає від чотирьох видів штамів: "Вікторія", "Дарвін", "Мічеган" і "Пхукет".

Вакцина від грипу
Вакцина від грипу містить одну дозу для однієї людини. Фото: Суспільне Кропивницький

Протипоказань робити вакцинацію від грипу у січні, лютому чи березні – у період, коли поширюються грип та інші вірусні інфекції — немає, говорить сімейна лікарка Олена Баранова. Вакцинуватися можна дорослим і дітям від шести місяців, які не мають протипоказів.

Вирішив вакцинуватись від грипу Володимир Волок з Кропивницького: "Сподіваюся, що ця вакцина мене забезпечить повним захистом від подальших захворювань і зниження імунітету".

На початок