Лихоманка, кашель, висока температура. На Кіровоградщині більшає хворих на ГРВІ

Лихоманка, кашель, висока температура. На Кіровоградщині більшає хворих на ГРВІ

У Кіровоградській області збільшився рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. За тиждень на 14%. Більшість пацієнтів у лікарнях — діти й підлітки — 56,5%.

Минулого тижня до лікарень звернулися 4216 жителів області з приводу захворювання на ГРВІ. Це на 600 випадків більше, ніж попереднього тижня, сказала Суспільному головна санітарна лікарка Надія Оперчук. Також є випадки грипу і коронавірусу.

"Починаючи з грудня у нас в області 43 випадки грипу. І з них два випадки вірусу грипу В. Ще 41 — це грип А. Що стосується епідситуації із коронавірусом, то ми не відмічаємо підвищення кількості захворювання. За минулий тиждень зареєстрували 50 випадків. На попередньому було 68. Тобто мінус 13 випадків".

Частіше звертаються діти, які відвідують дитсадки та школи, сказала лікарка-педіатр Наталія Мельніченко. Вважає це сезонним підвищенням захворюваності. Найпоширеніші симптоми — лихоманка й кашель.

"Найперше — це підвищення температури тіла до високих градусів. Може бути й 38, і 39. Скаржаться на біль у горлі, чхання, нежить, утруднене носове дихання. Це все симптоми, які характерні для ГРВІ".

До педіатра прийшов восьмирічний Іван Кушнір із Кропивницького. Син хворіє понад тиждень, розповіла мама хлопчика Альона. За її словами, до лікаря знову прийшли, бо підвищилася температура.

"Кашель жахливий став, горло дуже червоне. Гірше це все проходить. Дуже важко збивається температура. Були судоми".

Відвідувачка лікарні Мая Порядюченко розповіла, що самостійно не змогла збити в дитини температуру, то прийшла з нею до лікаря. Оскільки запису в лікаря не мали, стали в живу чергу.

На початок