Теракт біля Палацу спорту: частина потерпілих підтримує звільнення обвинувачених з-під варти

Теракт біля Палацу спорту: частина потерпілих підтримує звільнення обвинувачених з-під варти

Теракт біля Палацу спорту: частина потерпілих підтримує звільнення обвинувачених з-під варти
.

Прокурор у справі про теракт біля Палацу спорту Володимир Лимар передав суду заяви сімох потерпілих, які не заперечують проти звільнення з-під варти обвинувачених.

Про це прокурор сказав під час свого виступу у дебатах, повідомляє кореспондент Суспільного.

Це заяви від потерпілих Романа Грабаря, Дмитра Скрипки, Сергія Святовця, Станіслава Абрамова, Кирила Гужви, Юлії Петренко та Максима Жука.

"Вказані особи не заперечують проти зміни запобіжного заходу обвинуваченим Дворнікову, Тетюцькому та Башликову. Лише з метою забезпечення виконання Україною взятих на себе міжнародних зобов'язань в рамках Мінського переговорного процесу", — сказав Лимар.

Потерпілий Андрій Дідік, який втратив у теракті 15-річного сина, на засіданні просить довічного ув'язнення для обвинувачених. "Крім того, я заперечую проти зміни міри тримання, а також обміну в рамках Нормандського формату", — сказав Дідік.

Теракт біля Палацу спорту: частина потерпілих підтримує звільнення обвинувачених з-під варти

"Я підтримую прокурора в рамках його прохання про міру покарання. Вони всі повинні понести покарання на території України. Я категорично проти обміну таких категорій навіть не громадян, я не знаю, як їх можна назвати. Мені дуже жаль, що Мінські угоди ідуть всупереч законодавству України. По законодавству Україна повинна захищати своїх громадян", — сказала потерпіла Марина Толмачова. Під час теракту загинув її чоловік.

Також проти задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу і проти обміну обвинувачених виступила сестра загиблого у теракті поліцейського.

Оновлення. Суд пішов до нарадчої кімнати. Вирок оголосять 28 грудня.

Нагадаємо, сьогодні у Фрунзенському райсуді продовжили розгляд справи. Після свідчень обвинувачених перейшли до дебатів, під час яких прокурор Володимир Лимар заявив:

"Російською стороною серед інших до списку обмінюваних осіб принципово заявлені Башликов, Дворніков та Тетюцький, обвинувачені у цих злочинах, що ще раз підтверджує факт дій обвинувачених на розхитування ситуації в Україні".

Прокурор заявив клопотання про зміну запобіжного заходу обвинуваченим з тримання під вартою на особисте зобов'язання. Засідання продовжується.

Теракт біля Палацу спорту стався 22 лютого 2015 року під час проукраїнської ходи. Внаслідок вибуху закладеної на дорозі протипіхотної міни загинули 52-річний Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідік, 18-річний Микола Мельничук, 37-річний поліцейський Вадим Рибальченко.

Після затримання в СБУ заявили: Дворніков, Башликов та Тетюцький виконали злочин на замовлення Росії. У суді обвинувачені провину не визнають.

На початок