"Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв". Синєгубов — щодо статті Forbes про наступ росіян на Куп'янщині

"Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв". Синєгубов — щодо статті Forbes про наступ росіян на Куп'янщині

ЗМІ
куп'янськ російська техніка
Спалена техніка у засніженому полі поблизу Куп’янська, Харківщина, 21 листопада 2023 року. Фото: Ozge Elif Kizil/Anadolu/Getty Images

Видання Forbes опублікувало матеріал, в якому йдеться, що Росія зосередила поблизу Куп'янська сили для наступу.

Стаття Forbes про наступ на Харківщині

У матеріалі йдеться про те, що РФ підготувала 40 тисяч військових, понад 600 бойових машин та 500 танків для можливого наступу, натомість Україна може протидіяти "тисячами дронів".

Автор статті — Девід Екс — посилається, зокрема, на Центр оборонних стратегій та Оперативне командування "Схід".

"Шматок Харкова [ймовірно, йдеться про частину Харківської області — ред.] був би подарунком до виборів для Путіна від російської армії в Україні", — написав Екс.

Армія РФ не зменшує угруповання на Лимано-Куп'янському напрямку і продовжує утримувати там 57 тисяч військових, 40 тисяч з яких — на Куп'янщині, говорив в етері телемарафону 2 лютого начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Євлаш.

Коментар Синєгубова щодо статті Forbes

Очільник ОВА Олег Синєгубов розповів, що росіяни не полишали намірів відвоювати звільнені під час контрнаступу ЗСУ у 2022 році території.

"Для них це логістично важливий напрям. Тому щодня ворог не припиняє завдавати ударів: КАБи, ФАБи, артилерія, РСЗВ, дрони — РФ застосовує на Куп’янщині весь арсенал. Вже понад пів року на всіх ділянках фронту точаться важкі бої, росіяни ведуть штурмові дії високої інтенсивності", — написав він.

Сили оборони готові до будь-яких сценаріїв на фронті, заявив Синєгубов.

"ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність всієї області. Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв, дій противника та швидкого реагування на результати розвідки", — йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок